Bulvár-celeb

2024.07.02. 10:15

Emberfeletti munkával mentettek meg több mint száz delfint

A szakértők sem tudják, miért vetődött partra ennyi delfin.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jim_Brown_Photography

Több mint száz, a sekély partmenti vizekben veszélybe került delfint sikerült a nyílt tengerbe visszaterelnie az állatvédőknek Cape Codnál.

A Massachusetts melletti félsziget partvidékén mintegy 125 atlanti fehérsávos delfin került veszélyesen közel a sekély vizekhez. 

Tizenhárom állat elpusztult, egy szenvedéseinek pedig véget kellett vetni - számolt be róla a mentés irányításában segédkező nemzetközi állatjóléti alap (IFAW).

A nonprofit szervezet közleményében hozzáfűzte, hogy az elmúlt 26 évben a régióban még nem fordult elő ilyen mértékű partravetődés. Az okát nem tudták megállapítani.

Cape Codon ugyanakkor a partvidék szaggatottsága és az árapály váltakozása miatt gyakoriak a partravetődések.

Az állatvédők - a szervezet 25 munkatársa és mintegy száz önkéntes - a hétvégén több kisebb csapat atlanti fehérsávos delfint terelt vissza a partoktól a mély vízbe.

A mentésen dolgozók munkáját több intézmény, köztük a Bálna- és Delfinvédelmi Központ, a Tengerparti Tanulmányok Központja, az AmeriCorps of Cape Cod és a New England Akvárium is támogatta.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában