Kis iskolák nagy teljesítményei

2024.07.04. 11:07

A hajmáskériek bronzérmesek lettek kézilabdában

Közel 900 diáksportoló versenyzett a Kis Iskolák Sportversenye Diákolimpia Országos Döntőjén, Pécsen. A fiatalok három sportágban mérték össze tudásukat, szép Veszprém vármegyei sikerek is születtek.

Horváth Gábor

A fiúk labdarúgásban, a lányok kézilabdában mérkőztek meg, az atlétikaversenyeken pedig mindkét nem képviselői részt vettek.

A Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola csapata szép és eredményes játékkal rukkolt elő Fotó: MDSZ

– Ennek a diákolimpiai számnak a fő célja, hogy verseny- és játéklehetőséget biztosítsunk a kistelepülések, leggyakrabban hátrányos helyzetű települések köznevelési intézményeiben tanuló fiatalok részére – áll a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) közleményében, amely kitér arra, hogy a versenyre a 200 főt meg nem haladó tanulólétszámú iskolák, tagiskolák, továbbá bizonyos kedvezményezett településeken működő iskolák nevezhetnek. A megmérettetésre egyébként nagyon szépen növekedtek idén a nevezőszámok: közel 11 ezren vágtak neki a három sportágban a versenyeknek, közülük 13 lány kézilabdacsapat (156 fővel), 19 fiú labdarúgócsapat (190 fővel) és 530 atléta jutott el az országos döntőre.

Ami a Veszprém vármegyei eredményeket illeti, a kézilabdázóknál szép sikert ért el a Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola csapata, amely a harmadik helyen végzett. Az együttes csoportelsőként jutott tovább, majd a keresztjátékot fölényes győzelemmel kezdte. A folytatásban aztán alulmaradt tiszaföldvári ellenfelével szemben, viszont a bronzmeccset magabiztosan nyerte. Az országos döntő gólkirálynője a hajmáskéri Károlyi Kata lett. A mecseknádasdiak szerezték meg az aranyérmet.

Fiú labdarúgásban a Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola képviselte vármegyénket, az alakulat a 19. helyen zárt.

Az atlétáknál csapatban a szigligetieknek sikerült dobogóra kapaszkodniuk, de a lesencetomajiak és a szentgáliak is értékes helyezést értek el. Egyéniben Mireider Gergő és Sirkó Csenge Boglárka első helyet ünnepelhetett, Németh Levente ezüstérmes lett.

Eredmények, csapat, fiú hárompróba: 5. Lesence Völgye Általános Iskola, Lesencetomaj. Fiú svédváltó: 7. Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola. Leány hárompróba: 3. Szigligeti Általános Iskola. Leány svédváltó: 5. Szigligeti Általános Iskola.

Egyéni dobogósok, fiú, I-II. korcsoport, hárompróba: 2. Németh Levente (Lesence Völgye Általános Iskola). IV. korcsoport, 800 méter: 1. Mireider Gergő (Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola). Leány, IV. korcsoport, hárompróba: 1. Sirkó Csenge Boglárka (Szigligeti Általános Iskola).

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!