Atlétika

2024.05.16. 18:00

Három érmet nyert két veszprémi hallgató

A Pannon Egyetem idén harmadszor rendezte meg az Atlétika MEFOB-ot a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club gondozásában, együttműködésben a Veszprémi Egyetemi Sport Clubbal (VESC). Mindkét versenynapon tizenkilenc számban mérkőztek a fiatalok, három érmet nyert két veszprémi hallgató.

Benkő Péter

Együttműködési megállapodást kötött a Pannon Egyetem és a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Pannon egyetem

A Magyar Egyetemi-főiskolai Sportszövetség (MEFS) tanévenként meghirdeti a Magyar Egyetemi-főiskolai Országos Bajnokságokat (MEFOB), melyeknek célja, hogy eldöntsék az egyetemi sportversenyek bajnoki címeit, a hallgatók körében népszerűsítsék a meghirdetett sportágakat és elősegítsék a sportolók kiválasztását a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) és az EUSA (Európai Egyetemi Sportszövetség) versenyekre a sportolók kiválasztását.

Az Atlétika MEFOB megnyitóján a versenyzőket Juhász Péter, a Magyar Egyetemi-főiskolai Sport Szövetség főtitkára és Csillag Zsolt, a hetvenöt éves Pannon Egyetem kancellárja köszöntötte. A rendezvényen jelen volt Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke és Sótonyi Mónika, a veszprémi önkormányzat köznevelési, ifjúsági, sport- és civil bizottságának elnöke.

A bajnokságon a Pannon Egyetem két hallgatójának sikerült érmes helyezést elhozni. Strigencz Zalán férfi diszkoszvetésben első, férfi súlylökésben harmadik lett, míg a női 800 méteren Bálint Laura a második helyet szerezte meg.

Az idei bajnokság összesített egyetemi pontversenyében a Pannon Egyetem 161 ponttal a tizenkettedik helyen végzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában