Kosárlabda

2023.09.21. 10:13

Állnak a kihívások elé a veszprémi kosarasok

Még nem tekinthető kész csapatnak a Veszprém Kosárlabda Klub, miután a holt idény tesztmérkőzésein ritkán volt igazi a produkciójuk, összességében felemás képet festettek magukról. Az NB I/B zöld csoportban szeptember 23-án (szombat, 18 óra), a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK ellen rajtoló gárda ezzel együtt a harmadosztályú bajnokságban versenyben lenne a minél jobb helyezésekért.

Király Ferenc

Forrás: pexels.com

A VKK tavasz végén köszönt el a Piros-csoporttól, majd kinevezték szakvezetőnek a skót Alex Geddest, akinek Naményi Márk lett a segítője. Nyáron öt ifjú titánt szerződtettek, a center Fábián Szabolcsot és a georgiai Nikola Berdzenishvilit, a hármas-négyes poszton bevethető Varga Gergőt és a szerb Todor Prodanovicsot, illetve a négyes poszton használható Takács Eriket. A bakonyiak így egy roppant fiatal, ám nagy potenciájú együttessel vágnak neki az új évadnak, a tehetségeknek pedig az alacsonyabb ligában több sikerélményben lehet részük.

Mint megtudtuk: a régi és az új „bútordarabok” nem unatkoztak a felkészülés során, miközben igyekeztek alkalmazkodni az Egyesült Királyságban született tréner gyakorlásainak hangulatához. Mindenki próbálta gyorsan felvenni a ritmust, hiszen a cél az volt, hogy a kereten belül egyensúly jöjjön létre, egység teremtődjön és egy, a korábbinál ütőképesebb társaság formálódjon. Szabó Péterék a hétvégi nyitányig hét edződerbit vívtak, s azokon „csak” kétszer nyertek: a Budafoki KK (83-67) és a Soproni MAFC ellen (83-60), de ez győri tornagyőzelmet ért számukra. Előtte és utána a Vasas Akadémia (55-90), a BKG Prima Szigetszentmiklós (60-85), a Ceglédi KE (55-87), a Békéscsabai KK (78-83) és a Pénzügyőr (67-81) mattolta őket. – Volt periódus, mikor nagy fejlődésről tettünk tanúbizonyságot, egyénileg és közösségként is megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, aztán mikor már azt hittük, hogy jól haladunk és kezdünk mind jobban összeállni, megtorpant a prosperálásunk, nem jutottunk az általunk elvárható szint közelébe – mondta Alex Geddes. - Megesett, hogy szinte semmit sem tudtunk megvalósítani abból, amit elterveztünk, olyankor természetesen csalódottak voltunk. Persze a tesztmeccsek főként arra valók, hogy a folytatásra kijavítsuk a hibáinkat. A bajnokságban szeretnénk megfelelni a legmagasabb elvárásoknak is, de ehhez meg kell teremtenünk magunkban a törekvést, hogy elérjük az óhajtott eredményeket. A történések ellenére remek emberekkel dolgozhatok a klubnál, érdekes a játékoskeretünk, a stílusunkat a sportolók diktálják majd. A fegyelmezett munka az egyik legfontosabb alapelvem, azt gondolom, hogy mindig teljes intenzitással kell játszanunk, s közben olyan taktikákat alkalmaznunk, amik a fiúk specifikus erősségeit célozza meg. Hiszem, hogy a tehetséges tanítványainkból a következő években remek játékosok válnak.

Naményi Márk hozzátette, a múltat maguk mögött hagyták, s kizárólag az új szezonra fókuszálnak. Az eredmények ilyenkor még másodlagosak, de azért pár hétnyi közös munkára még szükségük lett volna, hogy a gépezetben minden és mindenki a helyére kerüljön. Azon lesznek, hogy a jó szellemű legénységük csapatként funkcionáljon, ugyanis kemény, harcos gárdát látnának viszont, amely a végsőkig küzd és mindenkire veszélyt jelent. Ezért is akarnak a játékukban minél kevesebb hullámzást, ami mostanság jellemezte őket. – Felesleges lenne bármilyen esélylatolgatásba belemenni, a lényeg, hogy jegyet váltsunk a felsőházi rájátszásba, ott legyünk a 14 szereplős csoportunk első nyolc csapata között. Rögtön egy rangadóval indítunk, hiszen a tiszaújvárosiak hovatovább a blokk egyik favoritjaként látogatnak hozzánk, ám próbálunk ellenük is eredményesek lenni. Mindent megteszünk a sikeres szereplés érdekében – húzta alá Naményi Márk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában