Idén sem maradt el a Kis Károly-emlékverseny

2020.03.31. 11:00

Pápai sportolók egyénileg oldották meg a közösségi futást

A koronavírus-járvány közegészségügyi útmutatására vonatkozó intézkedéseket figyelembe véve a Pápai Futók tagjai idén nem együtt, hanem egyénileg gyűjtötték a kilométereket.

Haraszti Gábor

A pápai és a város környéki futók ismét megmutatták, hogy bármikor, nehéz helyzetben is képesek összefogni. A kép a tavaly év végi alkalmon készült Fotó: archív

Március 21-én a 2019. októberi alkalom után ismét megrendezték a Kis Károly Emlékfutást, amelyet – az ismert okok miatt – mint közösségi futás nem tartottak meg, ám nem maradt el.

– Futócsoportunk az elmúlt években sok feladatot oldott meg szuperül együtt, éppen ezért azt tartottuk felelősségteljes döntésnek, hogy a közösségi futások más formában ugyan, de ne maradjanak el – mesélte Györkös Virág, főszervező. – Épp ezért „virtuál” futottunk, azaz az adott napon mindenki egyénileg gyűjtötte a vállalt kilométereket. Karcsi bácsinak mindenki nagyon sokat köszönhet, ezért tartottuk fontosnak, hogy az intézkedések ellenére is megemlékezzünk róla. Tiszteletére 49 futó aznap összesen 565 kilométert teljesített – mondta el Györkös Virág.

A pápai és a város környéki futók ismét megmutatták, hogy bármikor, nehéz helyzetben is képesek összefogni. A kép a tavaly év végi alkalmon készült Fotó: archív

A XI. alkalommal megrendezett Országfutásra hasonlóan gyűjtötték a kilométereket a pápai és Pápa környéki futók. Március 13. és 22. között közel százan húztak futócipőt, a szervezők előzetesen pedig 1500 kilométerrel regisztráltak, amit végül jócskán sikerült túlszárnyalni.

– Nem együtt, mégis egy csapatként fantasztikus eredményt értünk el, hiszen – egy ideig – utolsó közösségi futásunkon 94 sportoló összesen 2970 kilométert futkosott össze, ami kis híján a duplája az előzetesen vállalt távnak. Gratulálok mindenkinek, azt gondolom, megmutattuk, hogy a nehéz időkben is össze tudunk fogni és csapatként egy jó ügy mellé állni – mondta Györkös Virág.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában