final four

2019.06.01. 20:07

A Vardar Szkopje lesz a Veszprém ellenfele a döntőben

Hétgólos hátrányt ledolgozva állt talpra a Vardar Szkopje és ütötte ki a Bajnokok Ligája négyes döntőjének legnagyobb favoritjának tartott Barcelonát.

B. Virág Rita

A katalánok már az első félidőben komoly előnyt harcoltak ki, 16-9-re vezettek. A szünet után a 41. percben még 22-16-ra állt a meccs, semmi sem mutatott arra, hogy a Barcelona megtorpanhat. A Vardar azonban a MOL-Pick Szeged ellen is látott hajrával, fokozatosan ledolgozta hátrányát, s az 50. perchez érve újra nyitottá tette a mérkőzést (26-23).

Cupic, Kristopans, majd Moraes egyenlített, aztán Thiagus Petrus kapott piros lapot Kristopans felökleléséért. A Vardar ekkor már mentális fölényben volt, s 26-26 után nem volt esélye a Barcelonának.

Az utolsó percben Karacic hatalmas gólja után megsérült, ölben vitték le a pályáról. Kristopans átlövésével már két gól volt a különbség, s a teljesen kétségbeesett Barcelona ugyan mindent megpróbált, de már nem tudott egyenlíteni. A Vardar óriási meglepetésre 29-27-re nyert és bejutott a vasárnapi fináléba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!