Népművészet

2 órája

Szalonnázz a pajtában – Gömör a Kőfeszt Folkklubban

Pihenésnek nincs helye – a népművészetben meg pláne. Tudják ezt jól a Kőfeszt rendezvénysorozatot szervező Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány munkatársai, és az augusztus eleji – immáron hatodszor megrendezett – Kőfeszt – A nyugalom fesztiválja befejezésének másnapján a jövő évi nagyrendezvények előkészületeibe fogtak, másrészt – ígéretükhöz és küldetésükhöz híven – nekiálltak a havi rendszerességű Kőfeszt Folkklubok szervezésének is, hiszen a leglelkesebb rajongók már türelmetlenül várják az újabb találkozást. 

Hegyi Zoltán

Az ősz első folkklubját október 5-én, szombaton 11 órakor tartják a kővágóörsi Botond Pajtánál, ahol a gömöri tájegységet mutatják be, és a hagyományok szerint népzene, népdalok, néptánc és kézműves-foglalkozás színesíti a programot. Mindez Pál István Szalonna és bandája értő kíséretével, Dúdolóval. 
Nem az októberi lesz az egyetlen program idén, hiszen novemberben Márton-napi folkklub (melyhez kapcsolódva az alapítvány rajz- és fotópályázatot hirdetett), decemberben pedig adventi programokra készül a Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány. A Kőfeszt idei rendezvényei továbbra is ingyenesen látogathatók, köszönhetően a Pannon Egyetem, a Duna Aszfalt és a Kőkút Kert Vendéglő támogatásának. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában