Zenébe oltott rejtjelek

3 órája

Eltűnt a vendégkarnagy Pápán

A Jókai Mór Művelődési Központ idén is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozathoz, melynek keretében nyomozós játékra várták az érdeklődőket. Az alaptörténet szerint Pápa Város Fúvószenekara fellépésre készül, de eltűnt a vendégkarnagy, akit Beleznay Endre színész alakított.

Haraszti Gábor

Tavaly nagy siker volt a nyomozós játék, akkor a résztvevőknek Sármos Sándor eltűnésének kellett utánajárniuk, akit Kálloy-Molnár Pétert alakított. Az idei alaptörténet eltért a tavalyitól. Ezúttal az esti koncertre készülő fúvósok nem találták a vendégkarnagyot. 

Zenei feladatok várták a nyomozó csapatokat
Zenei feladatok várták a nyomozó csapatokat
Fotó: Haraszti Gábor

A nyomok felgöngyölítésében a zenekar tagjai voltak a résztvevők segítségére, akik a színházépületet bejárva, az öltözőkben, a hangállásban, a zenekari árokban, a ruhatárban egy-egy kisebb feladat megfejtésével jutottak egyre közelebb a megoldáshoz. Mint később kiderült, a takarítónő véletlenül bezárta a konyhába a művészt.

A vendégkarnagyot végül kiszabadították a játékosok
A vendégkarnagyot végül kiszabadították a játékosok
Fotó: Haraszti Gábor

Beleznay Endre évtizedek óta jár Pápára, több darabban is láthatta a közönség, mint mondta, örömmel vett részt a játékban, és hálás volt minden pápainak, hogy megmentették. A rendezvényen kora este a játékosoknak köszönhetően végül fel tudott lépni a színész, utána pedig Sztorik a kulisszák mögül címmel színházi stand-upra várta a közönséget. A színész a közeljövőben a Páratlan páros és a Tombol az erény című darabban lesz látható a Jókai Mór Művelődési Központban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában