Koncert

4 órája

Zenés flashmob a világnapon (videó)

Flashmobot tartott a zenei világnap alkalmából a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar kedden kora délután a városháza előtti téren.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az együttes rövid koncertje nagy sikert aratott a Polgármesteri Hivatal dolgozói és a járókelők körében. A vonószenekar Mozart egyik szerenádját, Georg Friedrich Handeltől két tánctételt és egy tangót játszott. A kamarazenekart ezúttal is karnagya és zenekarvezetője, Demel Eszter vezényelte. Az együttes tagjai zeneiskolás növendékek, akik betanításában tanáraik, illetve a Mendelssohn Kamarazenekar tagjai segítenek. 

A Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar 2020. január 1-től került be a kiemelt veszprémi művészeti együttesek körébe, ettől az időponttól támogatja a zenekart működtető alapítványt az önkormányzat a másik öt kiemelt együttes mellett. A város pályázatain – például tanórán kívüli tevékenységek támogatása – is eredményesen pályáztak és így támogatásban részesülhettek a korábbi években.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában