Segítség a szépkorúaknak

2 órája

Nyugdíj: állandósítják a 13. havit

„Tiszteljük az időseket, ezért nehezebb időkben is tartjuk az időseknek tett vállalásainkat” – írja Magyarország kormánya közösségi oldalán az idősek világnapján annak apropóján, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, állandósítják a 13. havi nyugdíjat.

Haraszti Gábor

Orbán Viktor bejelentése kapcsán megkerestük Baán Évát, a közel 700 tagot számláló Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete elnökét, aki üdvözölte a kormány döntését. Mint mondta, az idősek a folyósított pénzből még jobban tudják majd támogatni gyermekeiket, unokáikat.
– Nagyon nagy örömmel fogadtuk a hírt, hiszen ez egy hatalmas segítség a szépkorúaknak. Akiknek kevés a nyugdíja, könnyebbséget jelent, akinek pedig kicsivel több, hasznos dolgokra tudja fordítani. Azoknak, akik egyedül élnek, duplán jól jön ez a támogatás, nagyobb keretből tudnak gazdálkodni. Legtöbbször természetesen a gyerekekre, az unokákra költik a pénzt. Nagyon várjuk a februári folyósítást, úgy gondolom, jó döntést hozott a kormány az állandósított 13. havi nyugdíjjal, melyet ezúton is köszönök nekik, látszik, hogy megbecsülik a nyugdíjasokat – emelte ki az egyesület elnöke.

A kormány megbecsüli a nyugdíjasokat
A kormány megbecsüli a nyugdíjasokat
Fotó: Haraszti Gábor

Nagy István Endréné nyugdíjas olvasónk úgy fogalmazott, mindig jókor jön az ilyesmi, minden támogatásnak, juttatásnak örülnek. 
– Ötven évet dolgoztam az egészségügyben, több végzettséget szereztem közben, de persze így sem magas a nyugdíjam, ahogy a férjemnek se. Nehezebb ez a korszak nekünk, mint fiatalként gondoltam. Nem panaszkodunk persze, fő az egészség, és hogy itt vagyunk egymásnak, örülhetünk a fiatalabb családtagjainknak és sokat jelentenek nekünk a barátaink, a nyugdíjas kortársaink. De azért egy kis plusz jól jön, így a 13. havi nyugdíj is, jobb életérzést ad a mindennapokhoz. A legjobb az lenne, ha karácsony előtt megkaphatnánk, mert spórolni, félretenni nem tudunk az ünnep előtti időszakra, épp kijövünk abból, ami van. Az ünnep pedig nem is az ajándékokról szól, de azért több finom étel kerülhetne a fa alá. Nem szeretnénk szűkölködni, de túlzásokba sem esni. Idén el tudtunk menni nyaralni külföldre, de ez szomorú eseménynek köszönhető, csak az örökségemből tudtuk ezt megtenni – mondta el olvasónk.

Az Idősek világnapján jelentette be a kormány az állandó 13. havi nyugdíjat
Az idősek világnapján jelentette be a kormány az állandó 13. havi nyugdíjat
Fotó: Magyarország Kormánya

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában