Haditorna és honvédelem

3 órája

Messze repült a kézigránát (képgaléria)

Tizenhat, egyenként négytagú középiskolás csapat vett részt az országos haditorna verseny Veszprém vármegyei döntőjén, melyet Soós Gyula, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka nyitott meg a Veszprémben a Schönherz-pályán, október elsején, kedden.

Kovács Erika

Soós Gyula alezredes megnyitójában kiemelte, a Magyar Honvédség (MH) és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében a Honvédelmi Minisztérium és az MH idén is megrendezi a haditorna vármegyei döntőit, így a veszprémit is.

A Veszprém vármegyei haditorna versenyen középiskolás fiatalok vettek részt Veszprémben
Fotó: Nagy Lajos/Napló

A verseny célja: a honvédelem népszerűsítése a sporttal, miközben a hozzá szorosan kapcsolódó értékekre hívják fel a figyelmet. Fejlesztik a fiatalok készségeit, erkölcsét, akaratát, fizikai képességeit és lehetőséget nyújtanak a tanulóknak a honvédelemhez kapcsolódó sportok kipróbálására, felkészültségük összemérésére. Eszerint különféle pályák várták a fiatalokat, mint például kézigránát-hajítás, mely természetesen az éles eszközhöz hasonló, de ártalmatlan tárggyal történt, váltófutás, a honvédelemmel kapcsolatos ismeretek, egyebek mellett egészségügyi, illetve szakmai területen. Az alezredes köszönettel beszélt a felkészítő és a fiatalokat elkísérő pedagógusok munkájáról. 

A résztvevő középiskolások kérdésünkre azt mondták, szívesen jöttek el a versenyre, mert sportolnak, friss levegőn lehetnek és érdekes, új feladatokkal találkoznak most.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában