Koncert a Thury-várban

2024.09.09. 17:00

Zenei csemegével zárul a fesztivál

Igazi zenei csemegével zárul a V’Art Művészeti Fesztivál Várpalotán. Szeptember 13-án, pénteken Kováts Péter (hegedű), Kárász András Péter (gordonka) és Dani Imre (zongora) triója ad koncertet a Thury-várban.

Szabó Péter Dániel

– Műsorunkban hallható lesz Joseph Haydn G-dúr No. 39-es számú zongoratriója, melynek zárótételét „Rondo all’Ongarese”-nek is szoktak nevezni, rendkívül virtuóz technikai elemei és verbunkos hangvétele miatt. Az osztrák géniusz műve után következik Arno Babadjanian örmény származású zeneszerző 1952-ben komponált egyik legjelentősebb szerzeménye, az elégikus hangvételű fisz-moll trió, melynek hallgatása közben a zenén keresztül elénk tárul az örmények minden öröme és bánata.

Kováts Péter hegedűművész és Kárász András Péter csellóművész a V’Art Művészeti Fesztivál egy korábbi koncertjén a Thury-várban
Fotó: Szabó Péter Dániel

- Befejezésül Frank Martin Svájcban született komponista ritkán hallható, Trió népszerű ír dallamokra című műve csendül fel, melyben eredeti ír népdalokat felhasználva kalauzol el bennünket a mester egy rendkívül egyedi hangzású, különleges hangulatú zenei világba – mondta el lapunknak a 19 órakor kezdődő koncertről Kárász András Péter, a komolyzenei programsorozat művészeti vezetője.

A koncert után ezúttal is borkóstolót tartanak a várban a Pázmándról érkező borász, Köllő Zsolt szakértő vezetésével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában