Az olvasás nemzetközi napja

2024.09.12. 17:00

Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére

Szabó Magda költő, regény- és drámaíró vándorkiállítását nyitotta meg az olvasás nemzetközi napja alkalmából a Bogáncs Gyermekkönyvtárban Gombos Anikó könyvtáros és Szabó-Kovács Krisztina, a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium magyartanára.

Tisler Anna

Szabó-Kovács Krisztina, aki maga is Szabó Magda-rajongó, megnyitójában kiemelte, minden írónak és költőnek azt köszönhetjük, hogy szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, és minden hétköznapi gondot elfeledve egy csodálatos világba léphetünk be az irodalom által. 

Gombos Anikó segít a feladatlap kitöltésében
Fotó: Gyarmati László

A megnyitón részt vett a Csodavár általános iskola 4. osztálya Rejtőné Csizmadia Márta és Ludvai Dóra tanítónővel. A gyerekek csoportokban válaszoltak a kiállítás anyagát feldolgozó feladatlap kérdéseire. Minden gyerek az alkalomra készült könyvjelzőt kapott jutalmul a szervezőktől. A kiállítás október 6-ig látogatható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában