Őrzik az emlékét

2024.09.14. 10:00

Izgalmasnak ígérkezik a Kisfaludy-szüret

Kisfaludy Sándor költő, császári katonatiszt, Sümeg nagy szülötte, akinek emlékét a mai napig őrzik, ápolják a barokk kisvárosban. Mivel szeptemberben született, így ez a hónap hagyományosan a költőről szól.

Szijártó János

Tavaly háromnapos fesztivállal emlékeztek a város híres szülöttére. Akkor a tervezett program egyik fontos része, a szüreti felvonulás a rossz idő miatt elmaradt, így a szervezők reménykednek, hogy idén megtarthatják a Kisfaludy-szüretet. 

A felvonulók zenés-táncos bemutatkozását a Ramassetter Vince szobor előtt láthatják majd az érdeklődők szeptember 21-én
A felvonulók zenés-táncos bemutatkozását Ramassetter Vince szobra előtt láthatják majd az érdeklődők szeptember 21-én
Fotó: Szijártó János/Napló

A Kisfaludy Sándor Művelődési Központ igazgatója, Oszkai Réka tájékoztatása szerint a szeptember 21-én, szombaton esedékes szüreti felvonulás résztvevői a művelődési központ udvarán gyülekeznek 13.30-tól, s innen indulnak el 14.30-kor. A felvonulók a Sport utca, a Cseh László, a Bíró Márton, az Árpád, a Kossuth, a Deák Ferenc utca érintésével érnek vissza a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ udvarára. A felvonulók zenés-táncos bemutatkozását a Ramassetter Vince-szobor előtt láthatják majd az érdeklődők, az ünnepélyes megnyitó 16 órakor lesz. A szőlőharangot Nagy József fõesperes-kanonok áldja meg, utána Evenita örömtánc, majd Pomázi Zoltán gyermekkoncertje folytatja a programok sorát Schöffer Edina közreműködésével. 18.30-tól a magyar beatzene hőskora elevenedik meg Illés-, Tolcsvay-, Fonográf- és Bojtorján-dalokkal, Schöffer Edina (Weston), Pomázi Zoltán (Bojtorján) és Légrády Péter (100 Folk Celsius) által. Este 8 órakor aztán indul a buli a Fáraó zenekarral. Természetesen a színpadi mellett számos kísérő program teszi teljessé a Kisfaludy-szüretet, így több más mellett népi kézműves játszóház és ugrálóvár is várja a résztvevőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában