151 előadás, 66 ezer néző

Tegnap, 11:00

Feltámasztanák a Nemzeti Színház nagyasszonyát

A Pannon Várszínház megtartotta évadnyitó sajtótájékoztatóját. A teátrum esetében nagyon nehéz elválasztani az évad zárását és a nyitását, hiszen amint a klasszikus értelemben vett évad véget ér, már indul is a társulat a nyári tájelőadásokra. Ez a 2024-ben sem történt másképp. Összesen 33 előadást játszottak és 6600 km-t tettek meg kollégáik Gyulától a Balaton déli partjáig a nyár folyamán.

Veol.hu

A Pannon Várszínház tájékoztatása szerint az évadban 151 előadást játszottak 66 ezer nézővel. A 2023/2024-es évadban tíz bemutató volt, amelyből három előbemutató. A 2024/2025-ös évad mottója az öröm. Az első bemutatót, a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című musicalt már a nyár folyamán különböző helyszíneken játszották, és nagyon jó visszajelzéseket kaptak. Emellett látható lesz – világpremierként – Peter Quilter Bestseller című komédiájának háromszereplős változata Szelle Dávid rendezésében. 

A Pannon Várszínház tájékoztatása szerint az évadban 151 előadást játszottak, 66 ezer fő nézővel
A Pannon Várszínház tájékoztatása szerint az évadban 151 előadást játszottak 66 ezer nézővel
Fotó: Pannon Várszínház

Örkény István halálának 45. évfordulója alkalmából a Kulcskeresők című komédiát tekinthetik meg Gazdag Tibor főszereplésével, novemberi bemutatóként. Februárban egy újabb ősbemutatóval készülnek: Márton László Jászai Mari feltámasztása című darabját viszik színre, Szelle Dávid rendezésében.

A színmű a Covid-járvány idején játszódik. Főszereplője, Viktória középiskolai tanárnő, aki a gimnázium színjátszó szakkörét vezeti. A diákokkal közös színmű írása közben Viktória mindinkább azonosul Jászai Marival, még magánéletében is. 

Különösen Médeia-alakítása nyűgözi le. Viktória élete egyre inkább hasonlítani kezd Médeiáéhoz is. A mű a nagy komédiák nyomdokaiban jár. A humor a társadalmi problémák mély megéléséből, a tragikus helyzetek más szemléletű ábrázolásából táplálkozik, görbe tükröt tart elénk. 

Az évad utolsó bemutatójaként egy klasszikus színdarab kerül a nézők elé, Molnár Ferenc Játék a kastélyban című komédiája, Vándorfi László rendezésében és főszereplésével.

A 2024/2025-ös évad tavaszán hagyományaikhoz híven megrendezik a Tánc Nemzetközi Kortárs Fesztivált. Az évad folyamán kétszer lesz vendégük a Juhász Anna Irodalmi Szalon a Hangvilla kávézójában. Az első alkalommal, október 27-én a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja, illetve a Bestseller kapcsán beszélgethetnek az előadások résztvevőivel és alkotóival az érdeklődők. Másodszor, 2025. április 27-én a Kulcskeresők, a Jászai Mari feltámasztása, illetve a Játék a kastélyban című színműről esik szó. 

Arénaturnéra indul az ország nagyvárosaiba a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical

Pannon Várszínház ugyanakkor budapesti vendégjáték-sorozatot tervez a Bethlen Téri Színházban, ahol a fővárosi közönség négy előadásukat tekintheti meg 2-2 alkalommal. Izgalmas feladatra készülnek 2025 első felében, hiszen arénaturnéra indul az ország nagyvárosaiba a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical. Az előadás főbb szerepeiben Trokán Nóra, Szabó Kimmel Tamás, Novák Péter, Ekanem Bálint Emota, Fekete Linda, valamint a Pannon Várszínház valamennyi színésze látható lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában