Művészet

2024.09.16. 07:00

Fények, színek, hangulat: a Balaton ragyog a falakon

Összesen 31 balatonfüredi és környékbeli alkotó 51 művét, fotókat, grafikákat, képző- és iparművészeti alkotásokat lehet látni a Balatonfüredi Kollektív Tárlat (BKT) Balaton fényei című kiállításán, amit a Kisfaludy Galériában nyitottak meg szeptember 14-én, szombaton. A tárlatot október 5-ig lehet megtekinteni.

Kovács Erika

– Bárhol is állunk a tó partján, lenyűgöző élmények részesei lehetünk. A Balatonnál mindig mások a színek és a fények, a látvány mindenkit elkápráztat, ezt a hangulatot adják vissza a most bemutatott alkotások, ajánlotta a képeket az érdeklődők figyelmébe Pálffy Károlyné. Az önkormányzati képviselő megnyitójában egyebek mellett kiemelte, óvjuk, védjük továbbra is a gyönyörű tavat, hogy a fiatal generáció is élvezze páratlan természeti szépségét, különleges értékeit. Elmondta továbbá, tíz évvel ezelőtt rendezték meg a BKT első kiállítását, amit azóta kétévente megrendeznek. – A BKT kiállítása egy sikertörténet része, a tárlat a Balatonfüred és Környéke Múzsa Közhasznú Egyesület, a Balatonfüredi Művészklub és a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. szervezésével valósulhatott meg, fogalmazott megnyitójában a képviselő.  

Fotó: Fülöp Ildikó / Napló

A megnyitón szép műsort adtak a helyi zeneiskola diákjai. A tárlatot méltatta Matits Ferenc művészettörténész is. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában