Szépet, jót, reményteljeset sugározni

2024.08.22. 20:00

Évadnyitó társulati üléssel kezdődött a lehetőségek évada a Veszprémi Petőfi Színházban (képgaléria)

Az a feladatunk, hogy felmutassuk a szépet, az örömöt, a reményteljeset, az előremutatót, a megrendítőt, mondta Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója a csütörtöki évadnyitó társulati ülésen.

Balla Emőke

A teátrum az új évadban is arra törekszik, hogy az előadások mosolyt, boldogságot adjanak a nézőknek - hangzott el társulati ülésen

Fotó: Fülöp Ildikó

Az igazgató felsorolta a színház nyári programjait, de megemlékezett a magyar sportolók olimpiai sikereiről, jó érzés volt hallani a magyar Himnuszt. Az elmúlt évad a Rátonyi Róbert Operettfesztivállal zárult, majd napközis tábort és Carpe diem! elnevezéssel bentlakásos tábort szerveztek a fiataloknak. 

A teátrum a nyáron és az új évadban is arra törekszik, hogy az előadások mosolyt, boldogságot adjanak a nézőknek, hangsúlyozta. Felelősséget éreznek azért, hogy a közönséget meghódító darabokat tűzzenek műsorra. Odafordulnak a gyerekekhez, a fiatalokhoz, felkarolják az elesetteket, elmennek az idősekhez. Oberfrank Pál szólt arról, hogy gazdag a szeptemberi program: megtartják a Vifi Fesztet, meghirdetik a nyílt napot, a hónap végén pedig színpadra állítják a Brémai muzsikusok című mesejátékot. Októberben mutatják be a Csoportterápia című zenés komédiát, novemberben Moliére Képzelt beteg című vígjátékát, decemberben a Mágnás Miska című operettet. Az évad második felében, jövő év februárjában láthatják a nézők Szép Ernő Lila ákác című színművét, majd a Frakk, a macskák réme című mesejátékot, áprilisban a Bakancslista című vígjátékot.

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, kreatív menedzser hozzátette: a Lélektől lélekig fesztivált 2025. április 24-27. között, a Rátonyi Róbert Operettfesztivált pedig június 19-22. között szervezik meg. A bérletértékesítés elindult, a bérletek éjszakája ezúttal is nagy siker volt. 

A társulatot köszöntötte Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere. 

Köszönetet mondott azért, hogy a színház derűt, örömet, kikapcsolódást nyújtó programokat kínál. Az előadásokkal minden korosztályt megszólítanak, az ő családjuk különösen a Frakk című mesejátékot várja. Hangsúlyozta, az önkormányzat biztosítja a stabil működéshez szükséges feltételeket.

Nagy Károly, a színház lelki igazgatója úgy fogalmazott: nemcsak örömben, de bánatban, bajban is a színészek, a társulat mellett áll. Az évad lehetőséget nyújt, hogy önmagunkat, életünket, környezetünket szebbé varázsoljuk, lelkiekben erősödjünk, pozitívat nyújtsunk a nézőknek.

Az évadnyitó társulati ülésen megemlékeztek a Veszprémi Petőfi Színház júliusban elhunyt örökös tagjáról, Dobos Ildikóról.

A társulatnak idén két új tagja van: Horváth Dániel és Rubóczki Márkó színészek.

 

 


 


 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában