Kabóca Bábszínház

2024.08.19. 14:00

Állami kitüntetést kapott a báb- és díszletkészítő

Kerekes Péter, a veszprémi Kabóca Bábszínház műhelyvezetője a bábszínházi műhelymunkák, a bábkészítés és a bábmechanika területén végzett több mint két évtizedes alázatos, példaértékű szakmai munkája elismeréseként augusztus 16-án Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést vehetett át a Pesti Vigadóban. Az állami kitüntetést kapott báb- és díszletkészítő az alapítás, 2001 óta tagja a veszprémi Kabóca Bábszínház társulatának – írja a színház weboldalán.

Benkő Péter

Kerekes Péter mintegy tizenöt éve műhelyvezetőként segíti a színház munkáját. Nagy szaktudással rendelkező, kreatív, alázatos szakember, akinek a bábszínházi tevékenység nem a munkája, hanem a hivatása. Több mint két évtized alatt közel 130 előadás létrehozásában működött közre – ez mintegy másfél ezer díszletelem és hasonló számú bábfigura elkészítését jelenti. Munkájában nemcsak pontosan végrehajtja a tervezők utasításait, de hatalmas tapasztalatának, nyitottságának és empátiájának köszönhetően a művészek alkotótársává is válik. Az állami kitüntetést kapott szakember figuráit öröm átlelkesíteni, életre kelteni – írják.

Kerekes Péter állami kitüntetést vehetett át
Kerekes Péter állami kitüntetést vehetett át
Fotó: Toroczkai Csaba

A nemzeti ünnep alkalmából kapta az állami kitüntetést

Ugyanakkor nemcsak kiemelkedő szaktudása emeli a veszprémi bábszínház legfontosabb tagjai közé Kerekes Pétert. Két évtizedes báb- és díszletkészítői tapasztalata mellé csaknem hat évtizedes bölcsesség is társul. Csendes, rendszerint háttérben meghúzódó alakja, konfliktusokat kibékíteni képes, szintetizáló hajlama, saját érdekeit a társulatéi mögé helyező személyisége nemcsak szakemberként, hanem emberként is példaképül emeli minden munkatársa számára.
Kerekes Péternek a Kabóca Bábszínház egész társulata gratulál.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában