Hosszú évek hagyománya

2024.07.16. 12:00

Táncos tehetségek tábora

Június második felében rendezték Kiscsőszön a Táncos tehetségek Táborát, amely hosszú évek hagyományát viszi tovább.

Tóth B. Zsuzsa

 A szélesebb régió ifjúsági korosztályú táncosai számára hirdették a tábort, amely idén kiegészült a régió népzenét és néptáncot tanuló általános iskolásainak csapatával. A tábor 66 résztvevője Szombathelyről, Zalaegerszegről, Sopronból, Pázmándról és a környék falvaiból érkezett, a gyerekek nagyon színes programot kaptak a szervezőktől, néptánc-, népzenetanároktól. A nagyobbak számára két táncanyagot választottak, amelyek tájegységet és stílust tekintve is eltértek egymástól. Kovács Gábor Norbert és Forgó Edit dél-alföldi táncokat, Muszka György és Muszka Ilonka mérai, kalotaszegi táncokat tanított három-három napon át. 

Kiscsőszön a Táncos tehetségek Tábora hosszú évek hagyományát viszi tovább
Kiscsőszön a Táncos tehetségek Tábora hosszú évek hagyományát viszi tovább 
Fotó: a szervezők / Forrás:  Napló


A programot a népi mesterségek különböző műfajai tarkították, a gyerekek kipróbálhatták a fazekasság, a bútorfestés fortélyait, emellett lehetőség nyílt lovas kocsizásra is. Nagy sikert aratott az esti bátorságpróba és a parasztolimpia. 
A jelen lévő népzenészeknek köszönhetően minden este táncház zárta a programot, ahol a gyerekek, fiatalok a tanult táncokat is gyakorolhatták. A Duna Művészegyüttes, a Göncöl zenekar és Berecz István fergeteges ismeretterjesztő műsorát is láthatták a gyerekek, az utolsó estén, Kalász Máté, Kiss Rafael, Pusztai Boglárka és Czaier Péter népzenészek húzták a táncházi talpalávalót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában