Néprajzi gyűjtőmunka

2024.07.04. 12:00

Csipkés találkozót rendeznek a hétvégén

Szijártó János

A csipkekészítés népszerűsítése, valamint a tudatos amatőr néprajzi gyűjtőmunka és a feledésbe merült kézműves mesterségek iránti érdeklődés vezérelte a hétvégi Csipkés találkozó nevű program megszervezését Nemeshanyban.

Nemeshany nem véletlenül híres a csipkéiről, s erről a hétvégén minden résztvevő meggyőződhet
Nemeshany nem véletlenül híres a csipkéiről, s erről a hétvégén minden résztvevő meggyőződhet
Fotó: Szijártó János / Napló

Vesztróczi Attila Nemeshany polgármestere lapunknak elmondta, hogy a település önkormányzata, a Nemeshanyért Egyesület és a helyi Hagyományőrző Csipkebarátok Csoportja által szervezett program pénteken délben kezdődik a kultúrházban, ahol több témához kapcsolódó előadást hallhatnak az érdeklődők, illetve szebbnél szebb csipkéket is láthatnak. A programon részt vesz, illetve délután köszöntőt mond  Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője. A program szombaton Sümegen a Kisfaludy Sándor Emlékházban folytatódik, ahol 10 órakor megnyitják a Csipkeműhelyek a Dunántúlon a XX. században című tárlatot. Délután a találkozó résztvevői Veszprémbe utaznak, ahol Dubniczay-palotában nyílik csipkekiállítás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában