Ötven év, ötven koncert

2024.05.11. 12:03

Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk

Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.

Kovács Erika

Méltatta ifjabb Papp Imre emlékét, a Papp család eredményeit, munkáját Navracsics Tibor miniszter, majd egyebek mellett kiemelte, a fiatalon elhunyt várkapitány itt van közöttünk. 

–A szeretet mindent legyőz, hegyeket képes megmozgatni, és hihetetlen mértékű összefogásra képes, fogalmazott Böjte Éva szállodaigazgató, majd magyarságunkról, európai értékeinkről szólt. Felsorolt néhányat azon beruházások közül, melyeket férje, ifjabb Papp Imre kezdeményezett, így a 84-es számú főútnál lévő körforgalmat, a tanuszodát és a várbeli fejlesztéseket. Megjegyezte, Imre mindig azt hirdette, hogy a siker kulcsa az összefogásban, a közösség erejében, az együtt gondolkodásban rejlik. A fiatal várkapitányról Végh László polgármester is megemlékezett.    

Mága Zoltán Ötven év, ötven koncert című jótékonysági koncertsorozata újabb állomására érkezett Sümegre. Az előadásokkal – mint mondta, a kormányzat és a közönség támogatásának köszönhetően – tehetséges, illetve beteg gyermekeket, kórházakat, nevelőotthonban élő gyermekeket segítenek hazánkban és határon túl. Az est egyik fénypontja volt, amikor Sebestyén Ernő világhírű hegedűművésszel együtt adott elő Mága Zoltán egy szép Bach-darabot. Mága Zoltán vendégművészeket is hívott, így ifjabb Mága Zoltánt, Mága Jennifert, Zsédenyi Adriennt és Király Viktort. A művészt a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Gipsy Virtuózok kísérte. Világhírű zeneszerzők, valamint filmzenék csendültek fel, többek között ifjabb Papp Imre kedvelt muzsikája, Ennio Morriconénak A profi című filmhez írt dallamai. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában