Tollas Barát Madármentés

2024.07.06. 20:00

Kishattyú életéért küzdenek a madármentők

A Tollas Barát Madármentés munkatársai különleges kötődést éreznek azok iránt a kishattyúk iránt, amelyek szülei korábban a mentőállomásukon kaptak segítséget – ezeket a madárkákat „unokáknak” nevezik.

Veol.hu

A napokban egy balatongyöröki hattyú, Pufi egyik kicsinyét találták meg sérülten a parton. A madármentő kolléga a szokott helyen találta a hattyúcsaládot, akik mintha várták volna a segítséget.

A györöki parton találtak rá haldokló állatra
A györöki parton találtak rá haldokló állatra
Forrás: Tollas Barát Madármentés

A sérült kishattyú Budatétényi állatkórházba került, ahol mély, fertőzött harapott sebekkel kezelik. Kovács Klára elmondása szerint a sebek olyan súlyosak, hogy az izmok is átvágódtak, és a légzsák is sérült. A támadást valószínűleg sakál, kutya vagy róka okozhatta.

A madármentő elmondta, hogy ha a kishattyú felépül, sem lehet már visszaengedni a családjához, így őszig biztosan a mentőállomáson marad. A teljes rehabilitáció akár 3-4 hónapot is igénybe vehet, feltéve, hogy a madár túléli ezt az időszakot. -Írja a LikeBalaton.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában