Büszke az eredményekre

2 órája

Porga Gyula, Veszprém polgármestere kijelölte az alpolgármestereket

Sótonyi Mónikát, Varga Tamást és Muraközi Pétert javasolta főállású alpolgármesternek Porga Gyula, Veszprém polgármestere, ez is kiderült az elmúlt ötéves ciklust értékelő beszédében a polgármesteri hivatalban október 4-én, pénteken.

Kovács Erika

– Lezárult egy komoly kihívásokban bővelkedő ötéves ciklus, és büszke vagyok az eredményekre. Tudtuk, az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program 2023-ban nagy feladatot jelent, fogalmazott Porga Gyula. Veszprém polgármestere a nehézségek, kihívások kapcsán szólt a világjárványról, az EKF program előkészítéséről, az energiaválságról, a szomszédban kirobbant háborúról, az építőipari árak elszabadulásáról. 

Újabb nagy célok

– Mindennek ellenére minden kitűzött célt elértünk a ciklus végére, mely egy közösségnek köszönhető, vélekedett, majd külön köszönettel szólt Brányi Mária és Hegedűs Barbara korábbi alpolgármesterek munkájáról. Az új ötéves ciklusban továbbra is cél, hogy Veszprém Európa legélhetőbb városai közé tartozzon 2030-ra. Porga Gyula további céljaikról kifejtette, az új működési struktúrával karbonsemleges, illetve fenntartható és lakhatást segítő működést, az élet minden területét érintő előrelépést jelöltek meg. Így egyebek mellett cél a közszolgáltatások minőségi emelése, a Veszprém-kártyával kapcsolatos kedvezmények szélesítése, a fiatalok lakhatásának segítése, a zöld felületek bővítése. Fontos cél továbbá, hogy 2026-ban megszerezzék Európa sportrégiója címet.  A részletekről, a gazdasági programról a képviselőket a jövő év elején, februárban, márciusban tájékoztatják. 

Három alpolgármester

A polgármester beszélt arról is, hogy a tisztségviselőkkel, a képviselőkkel egyenként egyeztetett, beszélt a feladatokról. 

Porga Gyula, Veszprém polgármestere: Lezárult egy ötéves ciklus, mely komoly kihívásokban bővelkedett, és büszke vagyok az eredményekre
Fotó: Nagy Lajos / Napló

Eszerint Sótonyi Mónikát a humán alpolgármesteri posztra kérte fel, mely magában foglalja a kulturális, egészségügyi intézményeket, az egészségügyet, valamint a közszolgáltatások zömét. Varga Tamást a vagyongazdálkodásért és pénzügyekért, a gazdasági társaságokért felelős alpolgármesteri posztra, Muraközi Pétert pedig az EKF program továbbviteléért felelős alpolgármesteri feladatok ellátására kérte fel. 

Önkormányzati tanácsnokok

Újdonság, hogy a jövőben tanácsnokok is dolgoznak: Hartmann Ferenc átláthatósági, Adamecz Zoltán városi civil szervezetek, Halmay Gábor az egyházügyi és ifjúsági, Csik Richárd a fenntarthatósági, Hegedűs Barbara a nemzetközi kapcsolatok tanácsnoka feladatra kapott felkérést. A hét bizottság marad továbbra is, az ügyrendit Gerstmár Ferenc, a pénzügyit Katanics Sándor vezeti. A közjóléti bizottság elnöke Strenner Zoltán, a városstratégiai bizottságé Török Krisztián lesz. A tulajdonosi bizottságot Kovács Áron, a köznevelési, ifjúsági, sport- és civil bizottságot Rektor Dóra, a közbiztonságit Pálinkás Roland vezeti.

A jövő heti ülésen az említettek miatt új szervezeti és működési szabályzatot fogadnak el, majd titkos szavazással megválasztják az alpolgármestereket és eskütétel is lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában