Tartalmas beszélgetés

2 órája

Karate-világbajnok látogatott Pápára

Folytatódott a Sztorim a sporttal nevet viselő előadás-sorozat a Pápai Sport Centrumban, melyben helyi, illetve országosan, nemzetközileg is ismert és elismert sportolók, sportszakemberek mesélnek pályafutásukról, munkájukról, sikereikről, kudarcaikról. Az esemény legutóbbi alkalmán Fábián Melinda, karate combat világbajnok, profi harcművész volt a vendég.

Haraszti Gábor

Fábián Melinda kétszeres kempovilágbajnok, amatőr ökölvívó, magyar bajnoki érmes birkózó, világbajnoki helyezett Muay Thai versenyző, valamint eddig egyedüliként képviselhette Magyarországot a világ első számú MMA szervezetében, a UFC-ben (Ultimate Fighting Championship). Nem mellesleg 2023 decemberében Las Vegasban első magyarként profi karate-világbajnoki címet nyert karate combat szakágban. A Pápán rendezett jó hangulatú, interaktív beszélgetésen szóba került sportolói pályafutása, jelenlegi munkája, a prevenció és a rehabilitáció is.

A karate világbajnokkal Korpics Gábor sportszervező beszélgetett
A karate-világbajnokkal Korpics Gábor sportszervező beszélgetett
Fotó: Haraszti Gábor

– Tatabányán nőttem fel, gyerekkoromban sok sportágat kipróbáltam a kosárlabdától az úszásig, végül tizenkét évesen a karatét választottam – mesélte a meghívott vendég. – Ezután külföldre költöztem, ahol a karate mellett megismerkedtem a thai boxszal és a kempóval is. 27 évesen láttam egy MMA-gálán (mixed martial arts, jelentése kevert harcművészet) egy női meccset, ami után azt mondtam, tudnám ezt jobban is csinálni – idézte fel.

A karate combat kemény sport

Melinda edzője Peszlen Ferenc lett, akivel kemény edzések után jöttek a hazai és nemzetközi MMA-mérkőzések, sőt első magyarként egy amerikai valóságshow keretében az MMA nagyszínpadán, a UFC-ben is bemutatkozhatott, ahol értékes tapasztalatokat szerzett. Tavaly decemberben pedig eljött élete talán legfontosabb mérkőzése az addig veretlen, venezuelai Omaira Molina ellen.

Fábián Melinda sikereikről és kudarcokról is mesélt
Fábián Melinda sikerekről és kudarcokról is mesélt
Fotó: Haraszti Gábor

– Sajnos kicsit túlpörögtem a meccs előtt, a bemelegítésnél megsérült a lábfejem, ami érthető módon nagyon hátráltatott a meccs alatt – folytatta. – Próbáltam ezt, amennyire lehet, kizárni, és végül technikai KO-val sikerült nyernem, ellenfelem olyan mértékű szem- és arcsérülést szenvedett, hogy a bírók beszüntették a találkozót. Ezzel én lettem a szervezet első női harmatsúlyú világbajnoka – mesélte büszkén a karatebajnok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában