Gyász

2 órája

Elhunyt mindenki Csaba bácsija

Életének 92. évében elhunyt Keszthelyi Csaba korábbi ügyvéd, a Top Gym SE versenyzője, az erőemelő sportág ikonikus alakja.

Balogh Dávid

Keszthelyi Csaba 1933. október elsején egy ötgyermekes sásdi családban látta meg a napvilágot. Fiatalon atletizált és futott, valamint 1948-ban belekóstolt a súlyemelésbe is. 1969-ben jogi-műszaki munkakörből került az ügyvédi pályára, de dolgozott korábban tehergépkocsi-vezetőként, illetve bírósági fogalmazóként is.

Elhunyt Csaba bácsi, a veszprémi sport ikonikus alakja 
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló-archív

A sportban néhány évtizedes kihagyás után újra edzésbe állt, előbb a szenior korú súlyemelők között, majd a masters erőemelőknél halmozta a sikereket. Egy sérülés miatt azonban csak az erőemelésre került a fókusz, azon belül is a fekvenyomásra. Csaba bácsi karrierje során rengeteg világ- és Európa-bajnoki címmel (továbbá világrekordokkal) örvendeztette meg a veszprémi sportot, és vitte a Top Gym SE jó hírnevét, amellett, hogy az edzőteremben példaként állt minden fiatal előtt.

Keszthelyi Csaba 2022-ben szenior kategóriában az év sportolója lett Veszprémben, illetve 2023-ban a Veszprém Város Sportjáért díjat is elnyerte. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában