Rátonyiról elnevezett fesztivál

2024.06.14. 18:00

Az operett fővárosává válik ismét Veszprém, már hetedszer, ezúttal varázslatos vidámparkkal

A Veszprémi Petőfi Színház hetedszer rendezi meg az operettfesztivált. Idén június 20. és 23. között idézi meg az operett koronázatlan királyának alakját és munkásságát, valamint kiemeli a hungarikum műfaj, a magyar virtus különleges műfaját, az operettet, bemutatja jeles képviselőit, kiemelkedő előadásait.

Rimányi Zita

A Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál idén is színes programokkal várja a műfaj szerelmeseit, és 2024-ben is nagyszabású, élő zenés, a város legkülönlegesebb helyszíneit érintő felvonulással kezdődik a programsorozat, melyen felcsendülnek a legnépszerűbb operettslágerek, megjelenik a cirkuszművészet, a zene és a tánc is. Újra jár majd az operettvonat, az élő zenés utca- és téravatók mellett az egész családnak kikapcsolódást ígérnek a könnyűzenei, komolyzenei koncertek, az országos, valamint határon túli társulatok színházi előadásai, a kreatív foglalkozásokat nyújtó gyermeksziget és a fesztivál teljes ideje alatt működő varázslatos vidámpark is.

Részlet a Csárdáskirálynő című darabból
Részlet a Csárdáskirálynő című darabból
Forrás: Veszprémi Petőfi Színház


A fesztivál első napjának előadása a Csárdáskirálynő MÁZSképp című egyszeri és különleges bemutató lesz, melyben színpadra lép – erre az alkalommal készített dramaturgiával – a darab rendezője, Mészáros Árpád Zsolt is.

Idén is saját bemutatóval készül a Veszprémi Petőfi Színház az operettfesztiválra, a Mágnás Miska című operettel, melyet természetesen decembertől a bérletes nézők is megtekinthetnek a nagyszínházban. Veszprém város kiemelt fesztiválján köszönthetjük majd a New York-i Magyar Színház Te rongyos élet című hungarikumösszeállítását, valamint a 100 tagú cigányzenekar kamarazenekarának gáláját a Budapesti Operettszínház művészeivel.

Az esemény – a tavalyi nagy sikerre való tekintettel – idén is élő zenés, nagyszabású nemzetközi operettgálával zárul. A Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál igazi családi esemény, generációkon átívelő szórakozás, hiszen a nagyszülőktől a legkisebbekig mindenki találhat kedvére való programot. A fesztivál részletes programja itt olvasható, és számos más szórakozási lehetőséget is ajánl lapunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában