Szülők összefogása

2 órája

Hajrá, vadgesztenyegyűjtők! – A mini tagiskola nagy terve

Vadgesztenyét szedni jó. Akár szobadísznek is szép, használható barkácsoláshoz, mosni lehet vele. Egy egészen pici tagiskola közössége azonban ennél jóval nagyobb tervet szeretne megvalósítani a gesztenyegyűjtés révén. Tavaly sikerült nekik, és idén is belefogtak szülők, diákok, pedagógusok. Másfél tonna a cél.

Rimányi Zita

A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Villax Ferdinánd Tagiskolája Olaszfaluban van. Hontai Hajnalka tagintézmény-vezető lapunknak elmondta, hogy tavaly először hirdetett szülői munkaközösségük gesztenyegyűjtést. Idén újra úgy döntöttek a szülők, megint belefognak akciójukba, és lelkesen kezdték el megvalósítását. Ezúttal akár több mint 1500 kilogramm termés összejöhet, de ha ugyanannyi vagy kevesebb kerül zsákjaikba, akkor is elégedettek lesznek a szervezők, az olaszfalui iskola közössége.

Az Alsó- és Felsőpere közti híres, szépséges gesztenyefasornál idén is hatalmas terméseket találtunk
Az Alsó- és Felsőpere közti híres, szépséges gesztenyefasornál idén is hatalmas terméseket találtunk
Fotó: Rimányi Zita/Napló

A Villaxba 32 diák jár jelenleg, családjaiknak a gesztenyeakció mostanában jó hétvégi, délutáni programot ad. Néhányukkal találkoztunk is már az Alsó- és Felsőpere közti, híres, szépséges gesztenyefasornál, és még van pár hasonló a Bakonyban. Mosolyogva élvezték a gyerekek, a felnőttek is a fényesen barna termések felszedését, amit a közös cél teljesítése érdekében tettek.  

Az összegyűlt mennyiséget az iskola le tudja adni, és az átvevő révén gyógykrém, gyógyszer lesz belőle. A múlt évi bevételt a gyerekek programjaira fordították a pedagógusok. – Dupla haszon a gesztenyeszedés: együtt lehetünk a friss levegőn és erősödik közösségünk. A pénz már csak ráadás – jegyezte meg a tagiskola vezetője.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában