Indul a Dialóg is

2 órája

Folytatódik a felnőtteknek szóló előadás-sorozat a Kabóca Bábszínházban

A Kabóca Bábszínház a tavalyi évadban sikeresen elindította felnőtteknek szóló bábelőadás-sorozatát. Minden hónap utolsó hétfőjén várták nézőiket különböző témájú, olykor szórakoztató, olykor komolyabb hangvételű előadásokkal. A nagy sikernek köszönhetően idén is folytatódik a sorozat, immáron nem csak vendégelőadásokkal.

Juhász-Léhi István

Első alkalommal a Múzeumok éjszakáján bemutatott Táncoló Festmények 1. – A. Tóth Sándor című produkciót állítják színpadra, mely az Európa-szerte híres, veszprémi kötődésű festőművész munkásságát dolgozza fel. Ezt követően októberben az „édes hazám” című versszínházi előadást tekinthetik meg a nézők. A kortárs magyar költők közéleti verseiből összeállított előadást tavaly mutatta be a társulat, Kocsis Pál Jászai Mari-díjas művészeti vezető rendezésében. 

A Kabóca Bábszínház tavalyi évadban sikeresen elindította felnőtteknek szóló bábelőadás-sorozatát
A Kabóca Bábszínház a tavalyi évadban sikeresen elindította felnőtteknek szóló bábelőadás-sorozatát
Fotó: Kabóca Bábszínház/Peka Roland

– Az előadás egyik fontos célkitűzése, hogy közelebb hozza a nézőkhöz a verseket, és közös gondolkodásra hívja őket a hazájukhoz való viszonyról. Többek között Erdős Virág, Szálinger Balázs, Nádasdy Ádám, Csoóri Sándor, Petri György és Kányádi Sándor egy-egy verse is elhangzik az előadásban. Bár a költők közül néhányan már nincsenek közöttünk, gondolataik ma is relevánsak és húsba vágóak – mesélte az előadásról Kocsis Pál.

Novemberben egy monodrámával folytatják. Legújabb társulati tagjuk, Czéh Dániel előadásában láthatjuk majd a Szókratész védőbeszéde című előadást, melyet a Pécsi Tudományegyetem Janus Egyetemi Színházban mutattak be idén tavasszal. A naptári év utolsó előtti napján, december 30-án pedig egy jutalomjátékra invitálnak meg mindenkit. A kisgömböc című előadást – egyik legismertebb népmesénk alapján – gyerekek és szüleik okulására és szórakozására egyaránt ajánlják, szintén Czéh Dániel előadásában.

A felnőtteknek kínált programsorozatban nem csak színházi előadásokkal jelentkeznek. Októberben indul a Dialóg – kulturális beszélgetéssorozat Krámer Györggyel című program, amelybe havonta hívnak pedagógusokat, szakértőket, hogy meséljenek a környezetvédelem, az oktatás jelenlegi helyzetéről. Abban bíznak, hogy a közönség, az év során kialakuló közösség is aktív résztvevője lesz az eseményeknek. Az első meghívott vendég október 14-én Gelencsér András levegőkémikus, az MTA levelező tagja.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában