Helyi kultúra

2024.06.19. 07:00

Csend és fény a Laczkó Dezső Múzeumban

A Múzeumok éjszakája felvezetéseként nyitja meg következő kiemelkedő képzőművészeti kiállítását a Laczkó Dezső Múzeum, amelynek kurátora Tevesz Mária művészettörténész.

Juhász-Léhi István

A Csend és fény című tárlat június 22-én, szombaton 15 órakor nyílik meg. A mester, Egry József után tanítványára, közeli barátjára, Szalai Zoltán (1919–1995) festőművészre, művésztanárra szeretnék irányítani a figyelmet az életmű-kiállítással.
A megnyitón köszöntőt mond Horvát Szilárd közigazgatási államtitkár és Péterváry-Szanyi Brigitta múzeumigazgató. A kiállítást Fehér László Kossuth-díjas festőművész nyitja meg. A megnyitó díszvendége Szalai Veronika, Munkácsy-díjas restaurátorművész, a festőművész özvegye. A megnyitót követően 17 órakor – immár a Múzeumok éjszakája programsorozatának keretében – kerekasztal-beszélgetést rendeznek Szalai Zoltán egykori tanítványaival. A kiállítás augusztus 25-ig látogatható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában