Elkezdődött a klubvilágbajnokság

2 órája

Descat és Elísson több gólt lőtt, mint a brazil csapat

Magabiztos sikerrel kezdte a kézilabda klubvilágbajnokságot a Veszprém, amely szombaton brazil riválist győzött le az egyiptomi eseményen.

Horváth Gábor

Hugo Descat egymaga tíz gólig jutott

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Veszprém HC–Taubaté Handball 43-17 (22-6)

Egyiptom, Új Adminisztratív Főváros. Veszprém Handball Club: Jensen, Corrales (kapusok), Grahovac 3, Descat 10, Sandell 2, Elísson 8, Ligetvári, Cindric, Remili, Végh 1, el-Dera 3, Pesmalbek 2, Vajlupau 5, Casado 4, Fabregas, Koszorotov 5. Edző: Xavier Pascual.

Taubaté Handball: Pereira, da Silva (kapusok), Silva Santos, Bertoldo, Valadao 2, de Andrade 4, Rodriguez, Mota, Perin 2, Daitx 1, dos Santos 2, da Silva 4, de Anrade 1, Soares 1.

Kiállítások: 2 perc, ill. 12 perc

Hétméteresek: 6/5, ill. 2/1.

Gyorsan elhúzott a magyar bajnok az A csoportban rendezett mérkőzésen, 6-1 után sem változott a játék képe. A bakonyiak könnyű-, és bombagólok sorát szerezték, 30 perc után már 22 találatnál jártak, és csak hatot kaptak

A jó védekezés és kapusteljesítmény (Mike Jensent választották a meccs legjobbának) a szünet után is megmaradt, nem volt kérdés a győztes kiléte, könnyedén intézte el a dél-, és közép-amerikai bajnokot a Veszprém HC.

Xavier Pascual legénysége vasárnap (16.30) az egyiptomi Zamalek ellen lép pályára. A házigazda korábban 30-25-re verte meg a Taubaté csapatát.

A három csoportból az elsők és a legjobb második jut a klub-vb elődöntőjébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában