Egész napos program

2023.11.06. 14:00

Rajzpályázat díjkiosztója és Márton-napi folkklub

A Káli Kövek Közhasznú Alapítvány Képzőművészeti Klubja a kékkúti Kőkút Kert vendéglővel karöltve Márton-napi rajzpályázatot hirdetett – felbuzdulva a Petőfi 200 és a Himnusz 200 nyári pályázatának nem várt sikerén – a térség óvodásai és általános iskolásai körében Szent Márton püspök kapcsán.

Veol.hu

Minden várakozást felülmúlóan több mint 90 (!) alkotás érkezett – Badacsonytomajról, Tapolcáról, Révfülöpről, Monostorapátiból, Nemesgulácsról –, amelyeket a Tapolcai Rajzbarátok Egyesülete bírált el, és ezek elismeréseit szombaton, Márton napján 15 órától adják át a Kőkút Kert vendéglőben. A művek – vetésforgószerűen – két hónapig lesznek láthatóak a kékkúti vendéglőben.

Ám az a nap nem csak a díjátadásról szól. Már déltől kezdetét veszi a helyszínen a Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány ünnepi Kőfeszt Folkklubja a Bajkó zenekar Jó ebédhez szól a népzene programjával, majd 13.30-tól lámpásokat készíthetnek a jelenlévők, melyekkel sötétedés után a vendéglőtől a kékkúti templomig vonulhatnak. 16 órától Navratil Andrea Márton-napi libás Dúdolója nyújt majd különleges élményt, és a lámpás sétát követően, 18 órától a Bajkó zenekar és Szabó Csaba vezetésével a Badacsony-Tördemic Néptáncegyütes felcsíki táncháza várja az érdeklődőket.

Érdemes lesz ellátogatni november 11-én ennek a kedves kis falunak nemrég megnyílt éttermébe, hiszen igazán jó hangulatú, egész napos program várja az érdeklődőket, a Kőkút Kert vendéglő pedig egész hétvégén libaételeket kínál az ínyenceknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában