Segítség a cél

3 órája

Országos roadshow indul a függőségek és a lelki egészséget érintő problémák csökkentésére

Országos roadshow-t indít a függőségek és a lelki egészséget érintő problémák csökkentésére a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Drogkutató Intézet - olvasható a három szervezet közös közleményében, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.

Veol.hu

Roadshow a függőségek ellen

Fotó: pexels.com/illusztráció

A kábítószerek használata olyan összetett társadalmi és egészségügyi problémát jelent, amely jelentős hatással van az emberek életére, családjukra, közösségeikre és a közbiztonságra. Ugyanakkor a drogprobléma jelentős társadalmi és népegészségügyi károkkal, továbbá költségterhekkel jár" - írták. Hogyan segíthet a roadshow?

Roadshow a függőségek ellen
Roadshow a függőségek ellen
Fotó: pexels.com/illusztráció

Roadshow a függőségek ellen

A problémák kezelését célzó országos roadshow-t egy múlt évi kutatás tapasztalataira építve indítják el "a megelőző-felvilágosító szolgáltatásban dolgozó kollégák és rendőrségi munkatársak részére" - tették hozzá. A közlemény szerint a hétfőn Veszprémben indult roadshow keretében a résztvevők - Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém vármegyei szakemberek - megismerkedhetnek a kutatás eredményeivel, és interaktív módon, szimulációk segítségével sajátíthatják el egymás munkamódszereit. Ennek eredményeként lehetőség nyílik a kábítószerügyekkel foglalkozó rendőri állomány, valamint a szociális és egészségügyi ellátórendszer szorosabb együttműködésére - részletezték. Az "elterelés" intézményrendszerében működő megelőző-felvilágosító szolgáltatásban részt vevő egészségügyi, szociális és bűnmegelőzési hálózat együttműködésének javításával várhatóan hatékonyabban tudják kezelni a kábítószerek használatával és terjesztésével összefüggő ártalmakat és veszélyeket - írták. Az országos eseménysorozat célja, hogy a szolgáltatások hatékonyságának növelése révén a fiatalok képessé váljanak egy pozitív életstílus kialakítására és a drogok visszautasítására - hangsúlyozták. "A kormány az elterelés intézményrendszerében működtetett megelőző-felvilágosító szolgáltatással éves szinten két-háromezer, többségében fiatalnak segít a további kábítószer-fogyasztás és a függőség kialakulásának megelőzésében, valamint az egészséges életmódra való ösztönzésben" - áll a közleményben. –Írja az MTI

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában