Gálaest

2023.10.05. 08:00

Emlékeznek és minősítenek

A Batsányi Táncegyüttes a hétvégén gálán emlékezik meg a korábbi vezetőről, és néptánctalálkozóra, valamint minősítő fesztiválra várja a táncegyütteseket.

Tóth B. Zsuzsa

A Batsányi Táncegyüttes emlékezik és minősítést rendez a hétvégén

Forrás: együttes

Október 6-án, pénteken a Csermák József Rendezvénycsarnokban 19 órakor rendezik az emlékező gálaestet, amelyen az aradi vértanúk és korábbi vezetőjük, Németh László előtt tisztelegnek. Az esten Cseszák Zsombor és barátai muzsikája kíséri a táncosokat. 

Október 7-én, szombaton 14 órától megrendezik az I. Németh László Néptánctalálkozó és Minősítő Fesztivált, amellyel szeretnék alapítójuk és hosszú évtizedeken át művészeti vezetőjük emlékét megőrizni az utókor számára. A zsűri elnöke Kovács Norbert "Cimbi" lesz, segítője Tombor Bea és Hahn-Kakas István. 

A résztvevő együttesek: Litér Szárazág Táncegyüttes, Litér Zöldág Táncegyüttes, Kis-Balaton Táncegyüttes, Balatonalmádi Táncműhely, Gyenes Néptáncegyüttes, Szilágyi Táncegyüttes, Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes, Batsányi Táncegyüttes. 16 órakor Dobó Zoltán tapolcai polgármester mond köszöntőt, majd a fesztivált követően tánctanítás lesz Tóth András és Tóth-Knapecz Kata vezetésével. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában