Helyi kultúra

2023.09.30. 11:00

Örmény Nemzetiségi Nap a veszprémi Agórában

Juhász-Léhi István

Örmény Nemzetiségi Napot rendeznek a független örmény köztársaság kikiáltása alkalmából szeptember 30-án, szombaton 17 órától a veszprémi Agórában. 

Délután 5 órakor kiállítás nyílik az örmény nemzetiség múltjáról, melyet Diramerjan Artin, az Országos Örmény Önkormányzat elnökhelyettese nyit meg. 

Egy órával később Rádió Jereván – a show megy tovább címmel a magyarországi Urartu Örmény Színház társulatának legújabb, vidám egyfelvonásos kamara előadása lesz látható. A darab szereplői egy kereskedelmi rádió teljes közössége. Lelkes kis csapat, ám sikeres működésüket beárnyékolja a rádió tulajdonosának halálával járó helikopter baleset, melyben Greg, a csatorna sztár műsorvezetője is megsérül és hosszú időre kórházba kerül. A csapat szeretné visszakapni a régi társát megmentve a Rádió Jerevánt és saját életüket is, miközben előkerül egy furcsa végrendelet és tovább bonyolít mindent. Mindez könnyedségbe, zenébe, és humorba, máskor mélységbe és őszinteségbe csomagolva. A vígjáték először látható Veszprémben. A 60 perces darab magyar nyelven zajlik. 

A műsort követően hagyományos nemzeti ételeket és italokat kóstolhatnak meg az érdeklődők. A belépés díjtalan. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában