"Ezt láttuk a helyes megoldásnak"

2 órája

Bezár a Liget kávézó Veszprémben

A tulajdonosok hosszas gondolkodás és egyeztetés után úgy döntöttek, bezárják a Liget kávézót.

Kovács Erika

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a tulajdonosok által lapunkhoz eljuttatott közleményt:

Bezár a Füge Liget kávézó Veszprémben. "Úgy érezzük, hogy a befektetett energia sajnos nem hozta meg a gyümölcsét"
Fotó: Kovács Erika/Napló

"Rengeteg közös ötletelés, hosszas beszélgetések, eszmecserék előzték meg ezt a döntés az elmúlt hónapokban, de mindannyian ezt láttuk a helyes megoldásnak. Amikor belevágtunk a Füge Liget üzemeltetésébe, még nem gondoltuk, hogy ennyi kihívással kell majd szembenéznünk. A Füge Fagyiudvarban ekkor már volt egy jól kialakított rendszer mindenre, ebben mozogtunk mindennap. Hiába volt hasonló a Liget, nem lehetett mindent egy az egyben átemelni ide. Új folyamatokat, egy új működést kellett kialakítani, duplán kellett figyelni és követni mindent, ráadásul ide is a Fagyiudvar műhelyéből érkeztek a termékek, így természetesen a cukrászaink számára is egy megnövekedett terhelést jelentett az új üzlet.

Mindig kihangsúlyozzuk, hogy számunkra vendégeink elégedettsége és termékeink minősége az első számú prioritás, és szépen lassan be kellett látnunk, hogy csak akkor tudunk fejlődni és mindig maximálisan teljesíteni, ha csökkentjük ezt a terhelést. Sajnos az elmúlt időszakban az új sütemények, fagylaltok kikísérletezésére csak minimális idő jutott, ami mindenképp fájó pont volt számunkra, hiszen éppen ez a kreatív folyamat az, ami újra és újra lendíteni tud egy vendéglátóhelyen. Mindezek mellett pedig magánemberekként is kimerültünk és úgy érezzük, hogy a befektetett energia sajnos nem hozta meg a gyümölcsét. Nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy szinte nem telt el nap, hogy ne dolgoztunk volna valamelyik üzletben, vagy egy aktuális kitelepülés helyszínén. Ez persze mindenkire igaz, aki belevág egy vendéglátóhely üzemeltetésébe, de nem szerettük volna, hogy ez esetleg negatív hatással legyen a teljesítményünkre.

Ezeket a tényezőket mind felsorakoztattuk a döntési folyamat során, végül pedig közösen jutottunk arra az elhatározásra, hogy a minőséget helyezzük a mennyiség elé. Szeretnénk visszatérni a műhelyben végzett kreatív munkához, az új ízek teszteléséhez, az új projektek megvalósításához, a szakmai háttér fejlesztéséhez. A Ligetes lányok csatlakozni fognak a Fagyiudvar csapatához, így velük továbbra is találkozhatnak majd a vendégeink.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki az elmúlt időszakban velünk tartott a Ligetben. Nem csüggedünk, hiszen senkitől nem kell végleg elköszönnünk, emellett pedig alig várjuk, hogy minden energiánkat és kreativitásunkat egyetlen helyre összpontosíthassuk, teljes erőbedobással."

A Füge Ligetet tavaly nyáron nyitották meg, tehát alig egy év elteltével dönöttek a bezárása mellett. Az üzemeltető cég eredetileg tizenöt évre nyerte el a helyiség bérleti jogát, de idén áprilisban jelezték az önkormányzatnak a szerződésbontási szándékukat.  Mivel ezt féléves felmondási idő kitöltése után tehetik meg, nyáron még nyitva volt a kávézó. A bérleti szerződés hivatalosan október 25-én szűnik meg. Az épület hasznosítását a közgyűlés csütörtökön tárgyalja majd, amikor várhatóan újra kiírják a bérleti pályázatot, ami az eredetinek megfelelően 15 évre szól. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában