Olvasónktól

2 órája

Településfásítás Németbányán

Németbánya önkormányzata 20 korai juharfát nyert az országfásítási programon. Marcsik Zoltánné Király Ágnes polgármester hívó szavára mintegy harminc lakos gyűlt össze a sportpályán a fák elültetésére.

Az Agrárminisztérium országfásítási és településfásítási programja a rendszerváltozás óta a legnagyobb belterületi fásítási kezdeményezés. Célja az életközösség gazdagítása, a biodiverzitás növelése. A tízezer fő lélekszámúnál kisebb magyarországi települések igényelhetnek fákat a tavaszi és az őszi ültetési időszakban. A fák konténeresek, földlabdásak, 2-5 méter magasak, melyeket a Kiskunsági KEFAG Zrt. termel és szállít a pályázóknak karókkal, védőráccsal, takarómulccsal együtt. A fák növelik a településen található élőhelyek változatosságát, ennek jelképeként minden igénylő ajándékba kap egy madárodút is.

Mintegy harminc lakos gyűlt össze a sportpályán a fák elültetésére
Fotó: olvasó

Németbánya önkormányzata 20 korai juharfát nyert az országfásítási programon. Marcsik Zoltánné Király Ágnes polgármester hívó szavára mintegy harminc lakos gyűlt össze a sportpályán a fák elültetésére. A Bakonyerdő Zrt. Farkasgyepűi Erdészetének igazgatója, Korn Ignác és kollégái, Stilet Tamás kerületvezető erdész, Szolnoki Gergely erdőgondnok és Kolman Ákos gyakornok szakmai támogatásával bő egy óra alatt mind a húsz csemetét elültették. A bőséges öntözés után még a program logója is felkerült a fákat védő karókra.

A faültetésre megérkezett Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője is, aki derekasan kivette részét a munkából: mint említette, ebben a programban már az 543. fát ültette el a fásításban részt vevő településeken. A polgármester asszony saját készítésű babgulyással vendégelte meg a jó hangulatú közösségformáló program résztvevőit.

Kiss Albertné, Németbánya

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában