Minipályázat

2023.09.02. 20:00

Önbizalomerősítő kiállítás nyílt Kapolcson

A VEB 2023 projekt minipályázatai támogatásával nyílt meg a Kuthy Kávézóban a BENT Balatoni Női Vállalkozói Egyesület Nő az arc mögött című kiállítása.

Tóth B. Zsuzsa

Kapolcson a Kuthy Kávézóban nyílt meg a Nő az arc mögött című fotókiállítás Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A tárlatról Nagyné Czuri Eszter a Bent egyesület elnöke és Antóny Kornélia Nelli, a projekt indítója megálmodója elmondta, hogy Durmits Arabella Katalin fotós Veszprém megyei hölgyeket ábrázoló képeinek bemutatásával a cél a fotón szereplő hölgyek önbizalmának erősítése. 

A projekt az esélyegyenlőségről, a női önismeretről és annak művészi megjelenítéséről szól, célja kettős volt. Egyrészt egy olyan portréfotó kiállítást bemutatni, amelynek szereplői a régiónkban élő nők, másrészt a nekik szervezett önismereti foglalkozások által egy olyan kört létrehozni, ahol egymás támogatásával és szakértő csoportvezetők segítségével a közösségfejlesztés módszertana mentén képesek saját környezetükben új közösséget létrehozni. Ezzel gazdagítják a térség alulról szerveződő, egymást támogató csoportjait.  

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A fotó sorozat képei három hétig megtekinthetők a kávézóban. A képek melletti kód leolvasásával a néző egy kérdőívhez jut, amelyen visszaigazolást adhat a képen látható hölgy jellemvonásairól. Például, hogy megnyerő, magabiztos, vagány, kedves a látott arc. A portrék szereplői a kiállítást követően megkapják a visszajelzéseket. 

A projekt alapgondolata, hogy a hölgyek azt tudják-e mutatni magukról kifelé, amilyenek valójában. Úgy látja-e őket a külvilág, ahogy szeretnék. Hiszen sokszor alacsony az önértékelésünk, de a képek szereplői így megerősítést kaphatnak magukról - hangzott el a kiállítás megnyitóján.  

A program megvalósításához szakmai támogatást nyújt a NewDoor Podcast elindítója, Antóny Kronélia, aki a Nő az arc mögött program ötletgazdája is egyben.

A projekt része három önismereti workshop, az elsőt a megnyitót követően tartották a korlátozó hiedelmekről. Arról, hogy miként tudjuk átkeretezni negatív gondolatainkat. A következő, későbbi időpontban tartandó workshop témája az erősségek kihangsúlyozása lesz festéssel egybekötve. A szervezők elmondták, hogy reményeik szerint országjáró lesz a kiállítás, minden vármegyében készülhetnek az ott élő hölgyekről portrék. Nagy valószínűséggel Győr-Moson-Sopron vármegye lesz a következő helyszín, onnan már érkezett érdeklődés a különleges kiállítás iránt. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában