Hétköznapi szuperhősök

2023.09.14. 19:00

Lehet jobb a világ

Hétköznapi szuperhősök címmel nyílt kiállítás azzal a céllal, hogy a látogatók betekintést nyerjenek sokszor nehéz körülmények között nevelkedő fiatalok életébe, kihívásaiba, gondolataiba. A kiállítás négy nemzetközi partner segítségével valósult meg, a program fázisait mutatja be, szervezője az Élményakadémia KHE, egy elhivatott trénerek és ifjúsági munkás szakemberek közössége.

Benkő Péter

Fotó: Fülöp Ildikó

A megnyitót szeptember 13-án tartották a Művészetek Háza Veszprém Dubniczay-palotában. Grászli Bernadett igazgató köszöntője után arról szólt, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program keretében számukra új feladatot hoztak, mely az ifjúság segítésével, továbbképzésével kapcsolatos kihívást jelentett. Irodavezetőjük, Sörös Mariann vállalta a vezető koordinátori szerepet, az Élményakadémia révén pedig új barátaik lettek, akik eljöttek bemutatni a programot. Sörös Mariann elmondta, számára pozitív volt, hogy az EKF fogadta az Élményakadémiát, melynek két fő célja az ifjúságsegítés és a velük foglalkozó szakemberek támogatása, majd beszámolt személyes tapasztalatairól. Az Élményakadémia egyik fő résztvevője, Sziráki Laura arról szólt, igen megható volt betekintenie a hátrányos helyzetű fiatalok mindennapjaiba. Majd Kozár Zoltán tréner segítségével a résztvevők együtt emlékeztek röviden vissza fiatalkoruk nehézségeire, és elgondolkodtak olyan kérdésekről, mint például mi a jele annak, hogy jobb irányba változik a világ, vagy épp arról, milyen lesz a fiatalokért való munka jövője.

A szuperhősök az elmúlt évben hat önkéntes akciót valósítottak meg Európa-szerte, hogy, ha csak kicsit is, de jobbá tegyék a világot. Sokszor rejtőzködő szuperhősök azok az ifjúsági munkások is, akik szívüket-lelküket beleadva támogatták őket. A fiatalok részt vettek egy Erasmus+ programban, ahol maguk terveztek és valósítottak meg egy önkéntes projektet az elsőtől az utolsó lépésig, ezt mutatják be képek és személyes gondolatok megosztásával, videóval és vizuális folyamatábrával. A kiállítás október közepéig lesz látogatható. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában