Veol podcast

2023.08.31. 17:00

Elkötelezettje a magas minőségű közművelődésnek Grászli Bernadett

Az ELTE Művészettörténeti Intézetében végzett művészettörténeti tanulmányokat; 2009-től kezdve a győri Városi Művészeti Múzeumot vezette, majd a Xantus János Múzeummal való összeolvadása után a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója lett Grászli Bernadett - 2021. november 15-től pedig már ő igazgatja a Művészetek Háza Veszprém intézményét. A műsor vendége Grászli Bernadett.

Komaniczki Zoltán
Grászli Bernadett
Forrás: Toroczkai Csaba

A veszprémi Művészetek Háza igazgatója a beszélgetés során elmondta, a terve szerint sikeres infrastrukturális fejlesztések és tartalmi újítások valósultak meg az intézménynél. Felidézte, amikor átvette a Művészetek Házát, egyebek mellett célul tűzte ki a nagyobb figyelmet a kortárs iparművészetre és dizájnra – volt is már Veszprémben tárlata üvegművészeknek, ékszertervezőknek; már készülnek a következő hasonlóra. Egészen távoli helyekről érkeznek a különböző képzőművészeti alkotások, és nagyon sokszor jönnek Veszprémbe a kiállításmegnyitókra maguk a művészek is, Grászli Bernadett még tovább fejlesztené a nemzetközi kapcsolatokat. 

Ez itt a VEOL Podcast Pódium Komaniczki Zoltánnal. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában