Hétpróba a bérletekért

2019.09.19. 07:00

A Petőfi Színház nyílt napján a kulisszák mögé is beleshettünk

Alaposan kiismerték a színházi szakmák világát a szombati Hétpróba a bérletekért verseny résztvevői.

Horváth Virág

A Hétpróba a bérletekért versenyen az ügyelők feladataival is megismerkedhettek a Veszprémi Petőfi Színház szombati nyílt napján résztvevők

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Kicsik és nagyok egyaránt nagy örömmel vettek részt a hétvégén tartott színházi nyílt napon.

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója köszöntőjében kiemelte, a városban a hétvégén rengeteg program zajlik párhuzamosan, így nagyon hálás mindenkinek, aki a Petőfi Színház programját választotta. Hozzátette, minden évben nagy az érdeklődés a Veszprémi Petőfi Színház nyílt napjára.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a teátrum igazgatóhelyettese kiemelte, a hétvégi programok közül a Richter Egészségváros programján a társulat tagjai is részt vettek délelőtt. Elmentek a szűrésekre, valamint szórakoztató műsort is láthattak az arra járók a színház társulatának tagjaitól.

A Hétpróba a bérletekért versenyen az ügyelők feladataival is megismerkedhettek a Veszprémi Petőfi Színház szombati nyílt napján résztvevők Fotó: Balogh Ákos/Napló

A hagyományokhoz híven az idei alkalommal is művészettel és szórakoztatással készültek a szervezők a színház előtti téren. A programokkal párhuzamosan a képzeletbeli vasútállomáson, vagyis a téren a Veszprémi Petőfi Színház társulatának fiatal színészei adtak zenés szórakoztató műsort musical- és operettdalokkal.

A hétpróbával párhuzamosan a Veszprémi Petőfi Színház elől indult a városnéző kisvonat, amelyet erre az alkalomra átkereszteltek „Petőfi vonat”-tá, és ingyenesen vitte a látogatókat a Richter egészségnapra, hogy ezzel is támogassák a veszprémi kórház ügyét.

A csapatok a hétpróba alatt megismerkedhettek a fénytár, a hangtár és a kelléktár munkájával, színpadi feladatokat végeztek Kőrösi Csaba színművész koordinálásával az Égigérő fű díszletei között Égigérő színjátszás néven, belestek az ügyelők feladatába, kipróbálták a Nagy ruhavizitre keresztelt feladatban az öltöztetők teendőit Soltis Nórával, és részt vehettek egy véres feladatban is, ugyanis a Tortúra című előadás kelléktárában megismerkedhettek a művérrel, Nyirkó István vezetésével.

Egy táncpróbán is részt vettek, hogy elsajátítsanak egy rövid koreográfiát, amit a programok végeztével közösen mutattak be a színház előtti téren.

A Veszprémi Petőfi Színház egyedülálló kezdeményezésén nemcsak megismerhették a kulisszák mögötti világot, hanem ki is próbálhatták az egyes területek munkáját, alaposan megismerve a nézők számára láthatatlan szakmák világát.

Minden vetélkedőre jelentkező, aki végigment az állomásokon, sorsoláson vett részt, aminek fődíja egy egész évadra szóló bérlet volt, de a Veszprémi Petőfi Színház nyílt napján jutalmazták a legfiatalabb és a legidősebb versenyzőket is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában