mindenféle stílus

2018.08.10. 07:00

A városlődi Rozmaring fesztivál rengeteg programmal vár

Immáron hatodik alkalommal, a városlődi falunapok keretében ismét megrendezik a Rozmaring fesztivált. A péntektől vasárnapig tartó, változatos műfajú előadásokban minden látogató megtalálja a neki tetszőt.

Borsos Renáta

A tavalyi Rozmaring fesztiválon a városlődi táncegyüttes sikeresen szerepelt Fotó: Györkös József

A városlődi falunapok keretében ismét megrendezik, immár hatodszor a Rozmaring fesztivált. A rendezvény péntek 17 órától indul a Német Nemzetiségi Tájház udvarán, óránkénti ingyenes tárlatvezetéssel, kézműves programokkal. Este fél kilenctől a könnyed szórakozásé lesz a főszerep, DJ Döme szolgáltatja a zenét a disco partyban. A szombat délelőtt a sportolás jegyében telik, a reggeli zenés ébresztő után kerékpárverseny, öreg­fiúk focimérkőzés, majd délben egy kellemes horgász-vadász ebéd várja a kulináris élmények iránt is érdeklődőket.

A kulturális programok közül délután három órától a Dzsungel könyve című mesejátékot tekinthetik meg a gyermekek a Kincses Színház előadásában. Az ifjúságnak szól még 17 órától a Tündérkert daloló, interaktív zenés, énekes elő­adás H. Szabó Andrea előadásában. A felnőttek is élvezhetik a színházi világ csodáját, az Orfeum Operett Musical Társulat 18 órától lép színpadra, majd Marczona Péter harmonikajátékával okoz kellemes perceket a hallgatóságnak. A hagyományőrzés jegyében sváb bálon is részt vehetnek a jelenlévők, 20 órától hajnalig a Johann’s Kapelle és a Lohr Kapelle zenekarok játsszák a talpalávalót, igazi oktoberfest hangulatot varázsolva.

A tavalyi Rozmaring fesztiválon a városlődi táncegyüttes sikeresen szerepelt Fotó: Györkös József

A vasárnapi szentmisén 10 órától házaspárok erősíthetik meg fogadalmukat. Déltől jó ebédhez szól a nóta címen a cigánymuzsika kerül előtérbe, az Eszterházy Fesztivál Zenekar és Bódi Lajos előadásában. Fellép még Szóka Júlia operettprimadonna. Délután a folklór műsoroké lesz a főszerep, színpadon láthatják a helyi nemzetiségi művészeti csoportokat. Kiss Richárd bűvész, mentalista produkciójával 16 óra 30 perctől minden bizonnyal lenyűgözi a publikumot. Az est további részében fellép a Régi Idők Zenekar és Tóth Tünde örökzöld slágerekkel, illetve 20 órától a Mokka zenekar.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában