Veszprém

2017.10.07. 07:30

Jótékonykodó Gizella Női Kar

A veszprémi Gizella Nőikar szeptember 29-én az erdélyi Petrozsénybe, a Zsil-völgyi Kulturális Magyar Napokra utazott.

Jákói Bernadett

Borbásné Gazdag Gabriella karvezető mellett fehér ingben Fabian Prcsina a 13 éves tehetséges zongorista . Fotó: Gizella Női Kar

. A kórus két koncertet adott, szeptember 30-án 15 órakor Vulkánban, a Római Katolikus templomban, október 1-jén Petrozsényben a vasárnapi szentmisén. Harmadik alkalommal járt a kórus Petrozsényben, Vulkánban most először- mondta el lapunknak Borbásné Gazdag Gabriella kórusvezető.

Borbásné Gazdag Gabriella karvezető mellett fehér ingben Fabian Prcsina a 13 éves tehetséges zongorista .
Fotó: Gizella Női Kar

A koncerteken közreműködött Fabiani Prcsina 13 éves, különleges tehetségű zongorista, aki 2016-ban Milánóban 1. díjat nyert a fiatalok nemzetközi zongoraversenyén. Felemelő élményt nyújtott az ifjú tehetséggel együtt közreműködni. A kórus Petrozsényben a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonába is ellátogatott, ahol a kórustagok átadták adományaikat a gyerekeknek. Szőnyegeket, írószert, a kórustagok által vásárolt porszívót és ezen felül még pénzadományt vittek az árvaházba. A kórus ezt az utazást is egyfajta missziónak tekinti a szórványban élő magyarok felé, amit a kintiek meg is erősítettek: rengeteg szeretettel és hálával fogadták őket, jelesül minden kórustag köszönetképpen egy szál virágot kapott. Számos ajándék és köszönő e-mail várta a kórust a hazaérkezésük óta. Teltházas koncerteket adtak, amiken természetesen a gyermekotthonban élő gyerekek is részt vettek hallgatóként, nézőként.

-A jövőben is fontosnak tartjuk a jó kapcsolat megőrzését és szívesen állunk jótékonysági kezdeményezések mellé, mint legutóbb a szeptember 15-i Jótékonysági Koncert is volt A Te Hangodat Ismerem Alapítvány javára, a koraszülöttekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában