Önkormányzati alakuló ülés

3 órája

Új képviselő-testületek Veszprém vármegye 15 városában – Mutatjuk a változásokat

A június 9-én tartott helyhatósági választások eredményei alapján október 1-jétől vették át a települések vezetését új polgármesterek vagy egy újabb ciklust kezdtek meg a régiek. Az új képviselő-testületek alakuló üléseit jellemzően már megtartották. Veszprém vármegye 15 városának adatait, az önkormányzati változásokat gyűjtöttük egy helyre.

Rimányi Zita

Önkormányzati alakuló ülés tudósítása több megjelent lapunkban az elmúlt napokban. Az új képviselő-testületek tagjai letették az esküt, akárcsak a polgármesterek és az alpolgármesterek. A városi képviselő-testületek esetében szinte mindenhol változott a személyi összetétel, Veszprém vármegye kilenc városában újraválasztották a korábbi településvezetőt, míg hat városban új polgármester kezdte meg munkáját, a választások alapján. A Nemzeti Választási Iroda által közölt eredmények már csaknem négy hónapja ismertek, de hatásuk ezután fog ténylegesen érvényesülni. Cikkünkben Veszprém vármegye 15 városának adatait közöljük, a népesség szerinti sorrendben a legnagyobbtól a legkisebbig.

Az új képviselő-testületek élén hat városban új polgármester áll
Az új képviselő-testületek élén hat városban új polgármester áll
Infografika: MW

Új képviselő-testületek öt legnagyobb városunkban

Veszprémben immár negyedik ciklusát kezdte meg Porga Gyula polgármesterként. A képviselő-testületben hat változás történt az előző ciklushoz képest.

Pápán 13 év után távozott a polgármesteri székből Áldozó Tamás, helyére Grőber Attilát választották meg. A képviselő-testületben négy változás történt az előző önkormányzati ciklushoz képest.

Ajkán Schwartz Béla polgármester a hatodik ciklusát kezdte meg. A képviselő-testületben három változás történt.

Várpalotán a negyedik ciklusát kezdi meg polgármesterként Campanari-Talabér Márta, a testületben öt személyi változás történt.

Tapolca polgármestere, Dobó Zoltán harmadik ciklusát kezdte meg, a képviselő-testületben három személyi változás történt eddig, de a Lasztovicza Máté helyére bekerülő képviselő kiléte még kérdéses.

Új képviselő-testületek Füredtől Berhidáig

Balatonfüreden ismét Bóka István a polgármester, aki 2002 óta vezeti a várost, a testületben három új tag van.

Balatonalmádiban Bercsényi László az új polgármester, a képvisel-testületben pedig kilenc új képviselő kezdte meg a munkát.

Zircen Kacsala István nyerte a polgármester-választást, Ottó Pétert váltotta, aki 18 éven át vezette a várost. Az új képviselő-testületnek egy új tagja lett.

Sümeg polgármestere, Végh László harmadik ciklusát kezdte meg, a képviselő-testületben két személyi változás történt.

Berhidán Pergő Margit az ötödik ciklusát kezdte meg polgármesterként. A képviselő-testületben egy változás történt az előző önkormányzati ciklushoz képest.

Új képviselő-testületek Fűzfőtől Badacsonytomajig

Balatonfűzfőn harmadszor választották meg polgármesternek Szanyi Szilviát, a testületben két új tag van.

Devecser polgármestere, Ferenczi Gábor a harmadik ciklusát kezdte meg, a képviselő-testületben két személyi változás történt.

Herenden Ujhelyi Gábor Alex nyerte meg a polgármester-választást, ő eddig önkormányzati képviselő volt. A testület összetétele öt helyen változott.

Balatonkenesén Ambrus Gábor az új polgármester, a testületben három új tag van.

Badacsonytomajon új polgármester választottak Hartai Béla személyében, aki korábban önkormányzati képviselő volt. A testületben három személyi változás történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában