Átadták a Veszter-díjat

2 órája

Emlékdiplomások köszöntése Lovászpatonán

Ünnepi alkalomra gyűltek össze a lovászpatonaiak, ugyanis a település művelődési házában köszöntötték az emlékdiplomás pedagógusokat. Az eseményen a Veszter-díjat is átadták.

Haraszti Gábor

A rendezvény résztvevőit és az emlékdiplomásokat Némethné Tibold Szilvia, a Lovászpatonai Baráti Kör Egyesület elnöke köszöntötte. A művelődési házban hárman emlékdiplomát, egy kitüntetett pedig emléklapot vehetett át. 

Emlékdiplomások köszöntése Lovászpatonán: Németh Istvánnét, Sándor Gyulánét és Busa Tibor köszöntötték Lovászpatonán 
Emlékdiplomások köszöntése Lovászpatonán: Németh Istvánnét, Sándor Gyulánét és Busa Tibor köszöntötték Lovászpatonán 
Fotó: Fehér Miklós/Önkormányzat

Kimagasló pedagógiai munkát végeztek az emlékdiplomások

Sándor Gyuláné okleveles tanító 1956. július 4-én kapott a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen oklevelet, 65 éven át kifejtett értékes szakmai tevékenységének elismeréséül vasoklevelet vehetett át. Németh Istvánné okleveles óvónő 1963. július 7-én kapott oklevelet a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán, a 60 éves jubileuma alkalmából, több évtizedes kimagasló pedagógiai munkája elismeréséül gyémánt oklevelet kapott. Az ünnepségen nem tudott jelen lenni, de gyémánt oklevelet kapott Ihász Zsuzsanna matematika-fizika szakos tanárnő, aki 1961. július 1-jén szerezte oklevelét a Pécsi Tudományegyetem. 60 éves jubileuma alkalmából a pedagógus pályán végzett több évtizedes tevékenységéért részesült elismerésben.

Szintén ezen az alkalom adták át a Veszter-díjat, melyet lovászpatonai gyermekévei emlékére, nemes emberbaráti szeretetből Varga László Szilveszter nyugalmazott vállalatigazgató alapított a lovászpatonai gyerekek tanulásának ösztönzésére, a felsőfokú tanulmányok és a kiemelkedő sportteljesítmények elismerésére. Az idei évben az elismerést Busa Tibor kapta. A fiatalember a helyi általános iskolában tanult, középiskolai tanulmányait a Pattantyús Ábrahám Géza Technikumban végezte. 2024-ben kiváló minősítéssel villamos mérnöki oklevelet szerzett a győri Széchenyi István Egyetemen. Felsőfokú tanulmányai eredményével hozzájárult Lovászpatona hírnevének öregbítéséhez.

Az ünnepségen részt vett Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, aki minden díjazottnak gratulált. Az emlékdiplomákat Pintér Imre polgármester és Némethné Tibold Szilvia adták át. Az eseményen volt tanítványok, óvónők, általános iskolai tanulók is műsort adtak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában