Szemetelés, parkolás

2 órája

Túrázóból is megárt a sok – Véleményeket várunk!

Turistaegyesület szervezett teljesítménytúrát Bakonybélbe, környékére. Azzal a feltétellel kapott rá engedélyt, hogy a parkolás rendjére felhívja a figyelmet és gondoskodik a szemét összegyűjtéséről. Ám a túrázók a helyiek hétvégéjét mégis megkeserítette.

Rimányi Zita

Túrázóból is megárt a sok?

Túrázóból is megárt a sok: évente egyszer kirándulók hada lepi el Cseszneket, a játékos pecsétgyűjtő túrázásra érkeznek, de ez a pozitív példa, erre a szervező kellőképp felkészül
Túrázóból is megárt a sok: évente egyszer kirándulók hada lepi el Cseszneket, a játékos pecsétgyűjtő túrázásra érkeznek, de ez a pozitív példa, erre a szervező kellőképp felkészül
Fotó: Rimányi Zita/Napló

Márkus Zoltán bakonybéli polgármester adott tájékoztatást a nyárvégi teljesítménytúrázás engedélyének kikötéseiről és a turisták özönének hatásáról, az azóta történtekről.

A bakonybéli faluvezető szavai szerint teljesítménytúra zajlott a településen és a környező túraútvonalakon. Az engedély megadásának feltétele volt, hogy a szervezők felhívják a figyelmet, hogy a kijelölt parkolók használatára és megfelelő irányítószemélyzettel biztosítják annak rendjét, gondoskodnak a szemét összegyűjtéséről, elszállításáról. "Ennek ellenére az ideérkező mintegy ezer résztvevő ellepte a falu utcáit, megakadályozva a lakosság normális közlekedését. A rendezvény után leültünk a szervezőkkel. A jövőben csak úgy engedélyezzük a rendezvény szervezését a településen, ha az általunk szabott feltételeknek eleget tesznek, a megfelelő irányítószemélyzet mellett biztosítják a rendőri jelenlétet és járőrözést. A turistaegyesület e téren partnernek mutatkozott."

Tapasztaltak hasonlót a Bakonyban? Önkormányzatok, lakosok is megírhatják tapasztalataikat, észrevételeiket, javaslataikat szerkesztőségünknek a [email protected] e-mail-címre!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában