Hagyomány

2 órája

Szüret után: meglepték a leköszönő polgármestert

Hagyományos szüreti fesztivált tartottak a hétvégén Lovason. Ilyenkor szokás, hogy megünneplik a szüret végét. A lovasi rendezvény egyik fő attrakciója idén is a traktoros felvonulás volt, a helyi szőlőgazdák több munkagéppel vonultak fel a településen.

Juhász-Léhi István

Vitték a jó hangulatot, és hirdették a lovasi szüreti mulatságot. A múlt hétvégén viszont minderre rátettek egy lapáttal, hiszen a szomszédos településre, Paloznakra is áttraktoroztak.

Czeglédy Ákos (középen) 26 év polgármesterség után befejezte településvezetői hivatását Paloznakon
Czeglédy Ákos (középen) 26 év polgármesterség után befejezte településvezetői hivatását Paloznakon
Forrás: Lovas Község Önkormányzata

Czeglédy Ákos 26 év polgármesterség után befejezte településvezetői hivatását, nem indult idén. Neki a mi rendezvényünkkel egy időben volt a nyilvános köszönő- és búcsúbulija, és szerettük volna meglepni – árulta el lapunknak Sárdi Máté, Lovas polgármestere. – Egy kis gesztussal kedveskedtünk, megtiszteltük paloznaki szomszédainkat a szüreti menettel. Csatlakoztak hozzánk a Balatonfüredi Néptáncegyüttes tagjai és a paloznaki tájházudvaron a táncosok megcsillogtatták tudásukat – tette hozzá a település vezetője.

Aztán volt egy kis beszélgetés, majd visszatérve Lovasra folytatódott tovább a mulatság, hála mások mellett Kovács Krisztián Kiki népi kikiáltónak, aki tovább fokozta a jó hangulat, később Dávid Roland népszerű slágereket játszott, a napot pedig utcabállal zárták a helyiek.

A Balatonfüredi Néptáncegyüttes is ropta a lovasi szüreti mulatságon
A Balatonfüredi Néptáncegyüttes is ropta a lovasi szüreti mulatságon
Forrás: Lovas Község Önkormányzata

A mulatságon kísérőprogramként volt a gyermekeknek arcfestés, ugrálóvár, játszóház, a felnőtteknek a helyi borosgazdák kínálták boraikat. Az önkormányzat munkatársai és segítői pedig a helyhatóság udvarában lévő kemencében egész nap sütötték a friss, ropogós, kenyeret, amit hagymával, zsírral, és tepertőkrémmel kínálták a vendégeknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában