Katasztrofális erővel érkezhet

2 órája

Hurrikán: rettegnek az emberek a Miltontól

Maradunk, várunk. Még soha nem éltem át hurrikánt, és most nagyon tartok tőle. Nem tudjuk, mit hoz a hurrikán - mondja Molnár Anita, aki férjével együtt Sarasotában, egy kétszintes házban él.

Kovács Erika

- Biztosan nem alszunk éjszaka, mert a hurrikán itteni idő szerint hajnali kettőkor (magyar idő szerint reggel hét és nyolc körül) csap le Floridára. Arra mindenképpen számítani kell, hogy hosszabb ideig nem lesz áram, azért beszereztünk aggregátort, lámpákat, hogy tudjuk működtetni a hűtőt, meg valamivel világítsunk is, utal a helyzetükre Molnár Anita.

hurrikán
Molnár Anita otthona előtt: „Maradtunk, várunk, nem tudjuk, mi vár ránk, ha ideér a hurrikán”
Fotó: családi

Hozzáteszi, élelmiszerből is bevásároltak, főként hideg ennivalóból. Anita kiemeli, ők maradtak, mert hatalmas dugók vannak az utakon, üzemanyag sincs, így nem lenne értelme útra kelni. - Hosszabb ideig szülőhazámban, Magyarországon tartózkodtam, és örültem annak, hogy megúsztam, a Helene nevű hurrikánt, és most itt van a még félelmetesebb Milton - mondja Anita.

Azt még nem tudják, mi lesz velük hajnalban, mert ha házuk felső szintjére mennek, a borzalmas erejű széltől kell tartaniuk, ha lenn maradnak, akkor az árvíztől, mely állítólag szintén fenyegeti őket, mert várható a vízszint jelentős megemelkedése is. Sarasotában mindenki csomagol, a legtöbben maradtak, és várnak, az emberek, félnek, rettegnek. A várost az utóbbi száz évben elkerülték a mostanihoz hasonló viharok, a helyiek úgy mondják, mert védték a várost az indiánok szelleme, akik ezen a földön éltek annak idején.  

Hamarosan érkezik a hurrikán   

Megírtuk, Floridában 23 millió ember él, az előrejelzések szerint szerdán késő este, illetve csütörtök hajnalban csap le a félelmetes hurrikán a térségre. A jelenleg 255 kilométeres óránkénti széllökésekkel előrehaladó Milton hurrikán a mexikói Yucatán-félszigetnél jár, és a Nemzeti Hurrikán Központ előrejelzése szerint katasztrofális erővel érkezhet meg az amerikai partokra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában