Hagyományok

2024.09.15. 15:00

Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig

Lesencetomaj, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Balatonederics és Nemesvita közös programjára, a hagyományos szüreti mulatságra vártak minden kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó érdeklődőt szombaton. Az esős, hideg idő ellenére sokan látogattak el a rendezvénynek otthont adó lesencetomaji művelődési házba, illetve annak udvarára.

Szijártó János

A teljes hétvégét felölelő rendezvény már pénteken elkezdődött a művelődési házban, Baritz Zsolt illusztrátor, festőművész Járatlan utakon című kiállításának megnyitásával. Másnap, szombaton tartották a szüreti mulatság hivatalos megnyitóját ugyanitt a többi településről induló felvonulók beérkezése után. Ekkor köszöntötte a résztvevőket Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője.

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a szüreti mulatság alkalmából Lesencetomajon
Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a szüreti mulatság résztvevőit Lesencetomajon
Fotó: Szijártó János / Napló

– Most látszik igazán, hogy mennyire bátrak a lesencetomaji, lesencefalui, lesenceistvándi, balatonedericsi és nemesvitai emberek, hiszen a zord időjárás miatt választókerületemben minden szabadtéri programot lemondtak. Itt viszont nem hátráltak meg a szervezők, úgy gondolták, ha már olyan sok munkát befektettek a rendezésbe, nem hagyják veszni azt. Ahol ilyen bátor emberek élnek, ott nem lehet semmi gond – mondta köszöntőjében a miniszter, s a rossz idő ellenére is jó szórakozást kívánt mindenkinek. 

A rendezők nevében Mészáros László, Lesencetomaj polgármestere is üdvözölte a szüreti mulatságra érkezett vendégeket
A rendezők nevében Mészáros László, Lesencetomaj polgármestere is üdvözölte a szüreti mulatság vendégeit
Fotó: Szijártó János / Napló

A rendezők nevében Mészáros László, Lesencetomaj polgármestere is üdvözölte a szüreti mulatságra érkezett vendégeket, majd a színpadon felsorakozó polgármesterekkel, valamint Navracsics Tiborral egy pohár borral koccintottak az idei szüret alkalmából. A koccintás a résztvevők között is megtörtént szombaton még számos alkalommal, s ennek megfelelően jó ütemben fogyott a bor, s minden más rendelkezésre álló ital és étel.

Bortermő vidéken a szüreti időszak kiemelt jelentőséggel bír, s még a rossz idő sem riasztotta el a szervezőket, résztvevőket
Bortermő vidéken a szüreti időszak kiemelt jelentőséggel bír, s még a rossz idő sem riasztotta el a szervezőket, résztvevőket
Fotó: Szijártó János / Napló

A részletes programot Réwész Dávid ismertette, s eszerint a folytatásban a színpadon Farkas Mihály gitárműsora, majd a helyi citerazenekar és énekkar szórakoztatta a közönséget, csakúgy, mint a Batsányi Táncegyüttes, a monostorapáti Nagyikák tánca, a lesenceistvándi Margaréta Nyugdíjas Klub, a tűzzsonglőrök és Magyar Rózsa énekesnő. Az esti bulit DJ Kassai Balázs vezényelte le nagy sikerrel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában