Állatvédelem

2024.09.11. 17:30

Ovádi Péter: „Az élő állat nem játék!”

Ne szerepeljenek élő állatok a különféle rendezvények programjában, mert az élő állat nem játék! – kéri Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, országgyűlési képviselő.

Kovács Erika

„Az ősz beköszöntével egyre több településen találkozhatunk szüreti fesztiválokkal, falunapokkal. Kérem a rendezvények szervezőit, hogy a felelős állattartást is vegyék figyelembe a program összeállításakor. Ne szervezzenek állatfogóversenyeket és ne sorsoljanak ki élő állatot nyereményjáték díjaként, hiszen ezek a programok jogszabályellenesek és szembe mennek állatvédelmi törekvéseinkkel” – fogalmazott Ovádi Péter közösségi oldalán. Az országgyűlési képviselő hozzátette, aki mégis ilyennel találkozik, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel, valamint jelezze az esetet az [email protected] e-mail-címen.

Bujpál Bernadett, a balatonfüredi ebrendészeti telep vezetője felháborítónak nevezte azt az esetet, amikor nemrég az egyik falunapon gyerekek kismalacokkal és kisnyulakkal szaladgáltak, miközben a hátsó lábuknál fogva tartották őket. Az állatvédő üdvözölte a kormánybiztos fellépését az ilyen és hasonló esetek ellen. Pál-Gyarmati Katalin teljes mértékben egyetért a politikussal. Szentkirályszabadja polgármester kiemelte, élő állat soha nem szerepelt és ezentúl sem fog a programjaikban, mert az állatvédelmet ők is kiemelten kezelik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában