Közterület-szépítő verseny

2024.09.11. 16:29

Kiváló minősítést kapott Pápa városa

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat ismét meghirdette a Tiszta és virágos Veszprém vármegyéért közterület-szépítő versenyt, melyen Pápa városa kiváló minősítést ért el. A megtisztelő díjat Venczel Csaba alpolgármester vette át Polgárdy Imrétől, a vármegyei közgyűlés elnökétől.

Haraszti Gábor

Több mint két évtizeddel ezelőtt indult a megmérettetés, melynek szabályain néhány éve módosítottak, így a nevező települések nem egymással, hanem saját magukkal versenyeznek, vagyis azt a fejlődést értékeli a zsűri, mely a településen az elmúlt időszakhoz képest történt. A cél az, hogy a vármegye falvait, településeit, városait arra ösztönözzék, hogy közterületeik esztétikusak legyenek, gondozásuk folyamatosan megtörténjen.

(Balról) Venczel Csaba, Kádár Stela és Németh Kornél főkertész az elismerő oklevéllel
(Balról) Venczel Csaba, Kádár Stela és Németh Kornél főkertész az elismerő oklevéllel
Fotó: Haraszti Gábor

Idén a vármegye 63 önkormányzata nevezett be a versenyre, a zsűri titokban járta be a településeket, ahol a gyepterületek gondozását, a virágosítást, a fásítást, a köztéri bútorok állapotát, a közterületek tisztaságát, a vízelvezetők állapotát és a rendezett összképet vizsgálta. Az eredmények összesítése után az ünnepélyes díjkiosztót a csopaki Bakony és Balaton Gasztroünnep keretében tartotta a vármegyei önkormányzat, ahol Pápa kiváló minősítést ért el.

A zsűri a virágosítást, a fásítást, a rendezett összképet vizsgálta
A zsűri a virágosítást, a fásítást, a rendezett összképet vizsgálta
Fotó: Haraszti Gábor

– Mindannyian büszkék lehetünk városunk építészeti örökségeire és azok természeti környezetére, a parkok növényzetére, a kialakított virágszigetekre, az ablakokba kihelyezett balkonládákra – fogalmazott Venczel Csaba alpolgármester. – Köszönetemet szeretném kifejezni minden jóérzésű és igényes pápai polgárnak, akik fontosnak tartják tereink, utcáink, közléink, parkjaink tisztaságát és szépségét. Az elért eredményért szintén köszönet illeti a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. munkatársait, a köztisztaságért a Közszolg Kft.-t és a közterület-felügyeletet, valamint a Pápai Víz-és Csatornamű Zrt.-t.

51 hektárnyi zöldterület

Kádár Stela, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, munkatársai 51 hektárnyi zöldterületet gondoznak, idén ezidáig több mint 12 ezer virágkövet helyeztek el, őszre pedig 6100 árvácskapalántát és tízezer virághagymát szerezte be, ezek összértéke mintegy ötmillió forint. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában